SAMSUN

Alaçamlı Süt Üreticileri Pazar Arıyor

 
 690
Alaçamlı Süt Üreticileri Pazar Arıyor - Alaçam-Yakakent Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ufuk Uyanık yaptığı açıklamada birlik binasında süt hayvancılığı ve sorunları hakkında bilgi verdi.
Bafra Haber

 |  - Alaçam-Yakakent Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ufuk Uyanık yaptığı açıklamada birlik binasında süt hayvancılığı ve sorunları hakkında bilgi verdi.

Uyanık,``16 Nisan 2008 tarihli ve 487 sayılı bakanlık oluru ile kurulan Alaçam-Yakakent süt üreticileri birliği 803 üye ile faaliyetine devam etmektedir. Üyelerimizin anaç sığır, buzağı ve süt desteklemelerinden yararlanmaları için tüm işlemleri eksiksiz olarak yapılıp, 2008 yılından itibaren üye olan kişilere desteklemeleri eksiksiz bir şekilde dağıtılmaktadır. Alaçam ve Yakakent ilçelerinde 82 mahallede üreticilere destekleme ödenmektedir.

Fakat biz bu kadar özveri yapmamıza karşın süt fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar çiftçilerimizi, üreticilerimiz çok zor durumda bırakmaktadır. Yılda yaklaşık 1100 ton süt topluyorduk. Sütlerimize Karadeniz Bölgesinin olduğu kadar Türkiye`nin çeşitli yerlerinden talepler geliyor. Artık süt toplayamıyoruz. 2 yıldır elimiz kolumuz bağlandı. Üreticilerden topladığımız sütleri almaya gelen firmaların bazısı ekonomik sıkıntıdan iflas etti. Kimisi de bizleri dolandırdı. Yaklaşık 200 bin Türk lirası sütten zarar var. Bir de resmi yerlerden önümüze çıkan vergiler cezalar çabası. Süt toplamaya korkuyoruz. Ülkemizin değerli işadamlarına ve şirketlerine sütümüzü satmak isteriz. Pazar eksiğimiz var. "Ëœ`dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alaçamlı Süt Üreticileri Pazar Arıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0