SAMSUN

Alaçam`da Yeni Ehliyet Başvuruları Başladı

 
 169
Alaçam`da Yeni Ehliyet Başvuruları Başladı - 1 Ocak itibarıyla yenilenmesi gereken sürücü belgeleri için Alaçam`da yeni ehliyet başvurularına başladı.
Bafra Haber

 |  - 1 Ocak itibarıyla yenilenmesi gereken sürücü belgeleri için Alaçam`da yeni ehliyet başvurularına başladı.

1 Ocak 2016 yılında yürürlüğe giren yasa ile ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar, Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine başvuruları almaya başladı. Ehliyetlerin 5 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğini söyleyen, Alaçam İlçe Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yrd. Ayhan Meral, "1 Ocak 2016 yılında yürürlüğe giren yasa ile Alaçam ilçemizde şuana kadar çok sayıda başvuru olduğunu dile getirdi.

Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan, tek hekimden alınan "sürücü olur" raporu, 1 Biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın HALK BANKASI ve ZİRATBANKASI`NA yatırıldığını gösteren "ödendi" belgesi istenecektir. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecektir" dedi.

Ehliyet için çekinilecek olan biyometrik fotoğrafın arka fonunun beyaz olması gerektiğini söyleyen MERAL, "Başvurularda vatandaşlarımız biyometrik fotoğraflarını getiriyorlar ama birçoğunun arka fonu beyaz gibi görünse de sistem o beyazı algılamıyor. Vatandaşlarımız mağdur olamamaları için arka fonlarının beyaz olmalarına dikkat etsinler" Ehliyet sınıflarının geçerliliği konusunda bilgi veren Komiser Yrd. Ayhan Meral, "Yeni tip sürücü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecektir." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alaçam`da Yeni Ehliyet Başvuruları Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0