GÜNDEM

Alaçam Caddesi Esnafı Dertlimi Dertli

 
 1296
Alaçam Caddesi Esnafı Dertlimi Dertli - Samsun`un Bafra ilçesinde Alaçam Caddesi esnafları Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının yanlışlığına tepki gösterdi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde Alaçam Caddesi esnafları Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının yanlışlığına tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan esnaflar,``Alaçam caddesi esnafları olarak sıkıntımız büyük. Bütün esnaf arkadaşlarımız rahatsız.  Yapılan iş güzel bir iş. Asfalt yol yapılması güzel bir iş ama burada 100`e yakın esnaflar yok sayılıyor. Asfaltı 8,5 metreye düşürdüler, kaldırımları karşılıklı 5`er metre 10 metre kaldırım yapıyorlar. Ve buradaki esnafların işyerlerine müşterilerinin yanaşması, trafikteki sıkıntılar kaza olabilecek şekilde çok büyük yanlışlıklar var.

Biz bunları yetkililere söyledik. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi ve herkese söylememize rağmen karşımızda ciddi bir muhatap bulamadık.

Esnafların çoğu burada serzeniş içindeler. Buradaki esnafların %80`i biz Ak Parti`ye oy verdik diyorlar. Ama Ak Partiye oy verdik Ak Partili belediyelerden nasıl muhatap bulamayız, hizmet alamayız diyorlar. Eğer bunlardan çözüm alamazsak bu konuyu heyet halinde Ankara`ya taşıyacağız.

Esnaflar olarak soruyoruz. Samsun ve Bafra belediyesi Ak Parti belediyesi mi?  yoksa başka partinin belediyesi mi?

Ama bu belediyeler Ak Parti belediyeleri ise %80 kendilerine destek veren esnafla neden muhatap olmuyorlar.  Burada ayırımcılık yapıyorlar. Burada esnaflar arası ayırım yapılıp kendilerine yakın gördüklerinin işyerlerinin önüne kaldırımları, bordürleri daha güzel yapıyorlar, diğerlerini ise öylesine yapıyorlar.

Burada yapılması gereken neydi. Asfaltın 1`er metre büyümesi ya da emniyet şeridi yapılması. Şu anda asfalt 8,5 metre, karşılıklı kaldırımlar 5`er metre genişliğinde. 5 metre kaldırım olur mu?. Burası neresi Antalya Konya altı plajımı. Alaçam caddesi Bafra`nın en işlek caddesi, yüzlerce mahalle ile bağlantısı olan geçiş yeri. Ticaretin döndüğü, piknikçilerin, tatilcilerin geçtiği bir yer. Burada bordürlerin olduktan sonra trafik kazalarının olmama şansı yok. Biz şimdiden bunları yetkililere söyleyelim ki yarın olabilecek trafik kazalarında bunlar sorumlu olacaklardır. Bunu da böyle bilsinler. Esnafı da yok sayıyorlar. Esnafın şu anda sahibi yok. Peki televizyonlarda ülkemizin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Ak Partili vekiller ve yetkililer konuşuyor. Eğer onlar esnafa ve vatandaşa sahip çıkın diyorlarsa Samsun Büyükşehir Belediyesinde bulunan yetkililer kime hizmet ediyorlar. Bunları artık esnaflar olarak soruyoruz.  Ve cevabını bekliyoruz. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Hizmet yapılan hizmetleri görüyor ama yapılan hizmet başlarına bela açtı. "˜`dedi.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alaçam Caddesi Esnafı Dertlimi Dertli içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0