SAMSUN

Aksoy: "Samsun, Kruvaziyer Turizmi İle Öne Çıkacak"

 
 520
Aksoy: "Samsun, KruvaziyerTurizmi İle Öne Çıkacak" - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kuruvaziyer turizmde bu yıl ön tespitlerimize göre 35'e yakın gemi Samsun Limanı'na uğrayacak
Bafra Haber

 |  - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kuruvaziyer turizmde bu yıl ön tespitlerimize göre 35'e yakın gemi Samsun Limanı'na uğrayacak

Bunun, bölgemizi hareketlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Samsun'da, Turizm Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Anıt önündeki törene Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Pamuk, turizm dernek başkanları ve otel yöneticileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenkler sunuldu. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Pamuk yaptığı konuşmasında Samsun'a gelen turist sayısının 2013 yılında 357 bin 275'e yükseldiğini hatırlatarak, "Son dönemlerde yapılan yatırımlar sayesinde de sayının bu yıldan itibaren her yıl katlanarak artacağını şimdiden görebiliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye tek tek çağrılan Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Cansu Ünlü ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hanife Akaydın "turizm" konulu şiir okudular. Törende, Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi protokol üyelerinden alkış aldı.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde fotoğraf sergisi, slogan ve resim yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Buradaki programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da katıldı. Vali Aksoy, Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisini gezdi. Sonrasında resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Turizm Haftası nedeniyle açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da 15-22 Nisan Turizm Haftası'nı sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri ile birlikte kutladıklarını söyledi. Samsun'da turizmin her yıl gelişerek farklı bir noktaya doğru taşındığını ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, "Turizm Master Planımızı tamamlayarak Samsun'da turizmin yol haritasını ortaya koyduk ve sektörle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsun genelinde 7 adet turizm gelişim alanı mevcut ve bunları turizme kazandırılması adına yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Samsun'da turizm alt yapı birliğini oluşturduk ve yerel yönetimlerimizin bir araya gelerek oluşturduğu turizm alt yapı birliği önümüzdeki dönemde turizm sektöründe ihtiyaç duyulan alt yapı sorunlarını giderilmesinde önemli çalışmalar gerçekleştirecektir" şeklinde konuştu.

Samsun'da bin 235 olan yatak sayısının 2 bin 400'lere kadar ulaştığını belirten Vali Aksoy, "Çok sayıda yeni otel çalışmaları da devam etmektedir. Müzelerimizi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl bir önceki yıla göre artarak devam ediyor. Konaklama sayıları bir önceki yıla göre artarak devam ediyor. Uluslararası anlamda özellikle Çarşamba Havalimanımız her yıl bin önceki yıla göre yolcu sayısın arttırıyor. Geçtiğimiz yıl bir milyon 350 bine ulaşan yolcu kapasitesi ile bölgemiz önemli bir çekim merkezi haline geldi" açıklamasında bulundu.

Samsun'un önümüzdeki yıllarda kruvaziyer turizmi ile öne çıkacağını ifade eden Vali Aksoy şunları kaydetti: "Kuruvaziyer turizmde bu yıl ön tespitlerimize göre 35'e yakın gemi Samsun Limanı'na uğrayacak. Bunun, bölgemizi hareketlendirmesini bekliyoruz. Bu anlamda önemli bir turizm çeşitliğini Samsun'da yaşatmış olacağız. Samsun her yönüyle turizme potansiyeli olan ve bunu da gelen insanlara sunabilecek kapasitede bir kent. Herkesi Samsun'a bekliyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aksoy: "Samsun, Kruvaziyer Turizmi İle Öne Çıkacak" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0