SAMSUN

Akıllı Stat Yeni Sezona Hazır

 
 575
Akıllı Stat Yeni Sezona Hazır - Samsun'da yapımı devam eden 33 bin 919 kişilik son teknoloji ürünü akıllı stadın gelecek sezona hazır olacağı bildirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da yapımı devam eden 33 bin 919 kişilik son teknoloji ürünü akıllı stadın gelecek sezona hazır olacağı bildirildi

İhale bedeli ile birlikte yaklaşık 130 milyon TL'ye mal olan Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda toplam 300 bin metreküp dağ malzemesi ile dolgu, 90 bin metreküp hazır beton, 8 bin metreküp inşaat demiri ve 4 bin 500 ton da çelik kullanılacak. Günlük ortalama 120'si sertifikalı kaynak ekibi ile birlikte toplam 380 personel inşaatta çalışıyor.

Şu ana kadar yaptıkları stadyumlar arasında en iyi stadyumun Samsun'da olduğunu belirten Ali Acar İnşaat Sahibi, Ali Acar, Biz Malatya, Eskişehir, Antalya, Sivas ve benzeri illerdeki Samsun stadyumu ile birbirlerini karşılaştırdığımızda Samsun'daki stadyumun diğer stadyumlara göre daha fazla özellikleri olduğu ortaya çıkıyor. Burada iyi bir cephe ve çelik var. İyi bir alışveriş merkezi düşünülmüş. UEFA standartlarına uygun en üst düzeyde bir stadyum yapılıyor. Buradaki stadyum son teknolojiye göre, son mimariye göre yapılan stadyumların en iyisidir denilebilir" dedi.

HİÇBİR STATTA OLMAYAN BİR ÖZELLİK VAR

Stadyumun yeni sezona hazır olacağını ifade eden Stadyum Proje Müdürü Şerafettin Kara ise, "Bu stadyumda hiçbir statta olmayan bir özellik var. O da seyirci tribünlerinin olduğu prekaslardır. Bunların yüzde 90'nını tamamladık. Şu anda bizim inşaatımız imalat olarak yüzde 65 civarındadır. Stadyumumuzu kaba imalat olarak yüzde 100'ünü tamamladık. Çelik imalat olarak yüzde 50 civarındayız. İnce imalat olarak yüzde 65 - 70 civarındayız. Şubat ayı itibariyle içerideki ince imalatlarıyla birlikte çalışmalarımızı ona göre devam ettiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2015 Nisan ayı itibariyle çim ekeceğimizi bildirdiler. Dolayısıyla Nisan ayında çim ekimini yaptıktan sonra stadyumumuz yeni sezon açılışına hazır olacak" diye konuştu.

Öte yandan 380 kişinin çalıştığı yeni stadyum inşaatında elektrik mühendisi, iş yeri hekimi, inşaat teknikeri ve iş güvenliği uzmanı olarak da 4 bayan yer alıyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Akıllı Stat Yeni Sezona Hazır içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0