ULUSAL

Ak Parti'nin Chp Ve Mhp'yi Bitirme Planı!

 
 582
Ak Parti'nin Chp Ve Mhp'yi Bitirme Planı! - Anap ve Demokrat Parti geleneği partilerini bitiren AK Parti'nin şimdi de CHP ve MHP için aynı planı devreye sokuyor. Çanlar bugün bu iki parti için çalıyor.
Bafra Haber

 |  - Anap ve Demokrat Parti geleneği partilerini bitiren AK Parti'nin şimdi de CHP ve MHP için aynı planı devreye sokuyor. Çanlar bugün bu iki parti için çalıyor.

Yerel seçimlerden aldığı güçle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de domine eden AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın yeni hedefi siyasi haritadaki rakipleri CHP ve MHP'yi tatihin çöp sepetine atmak mı?

Radikal gazetesi yazarı Fuat Keyman, AK Parti'nin Türkiye'nin siyasi tarihindeki yerini tanımladığı yazısında daha önce Anapve Demokrat Parti geleneği partilerini bitiren AK Parti'nin şimdi de CHP ve MHP için aynı planı devreye soktuğunu yazdı. AK Parti'nin her seçimi bir sıçrama noktası haline getirdiğine vurgu yapan Keyman "sandık, bu sefer, Yeni Türkiye`nin, kutuplaşma, demokrasi ve dış politika sorunlarına rağmen, AK Parti hegemonyasında kurulma olasılığını güçlendirecek. MHP ve CHP çok dikkatli olmalı: Çanlar bugün bu iki parti için çalıyor." dedi.

İşte Keyman'ın yazısındaki ilgili bölüm:

AK PARTİ, ANAP VE DP GELENEĞİNİ BÖYLE BİTİRDİ

AK Parti, sandık yoluyla bugüne kadar; 2002-2011 arası, AB süreci, ekonomi ve dış politikada izlediği aktif küreselleşme stratejisiyle kendisine karşı yapılan darbe teşebbüslerini engelledi;
2008'de açılan parti kapatma davasının kendi lehinde sonuçlanmasını sağladı;
Askeri vesayeti büyük ölçüde bitirdi, asker-sivil ilişkilerinde gücü büyük ölçüde sivil tarafa geçirdi;
Merkez sağ alana tümüyle yerleşerek, ANAP ve Demokrat Parti geleneklerinin yok olmaları sürecini hızlandırdı; bu alanda kendisine rakip parti olma olasılığını yok etti;
Merkez solu 'zayıf muhalefet kapanı'na soktu; CHP`nin askeri ve yargı bürokrasisiyle bağlarını tümüyle bitirdi;
30 Mart`la, devlet restorasyonu olarak adlandırdığı, Gülen Hizmet Hareketi'nin devletten dışlanma sürecini başlattı. 

ÇANLAR CHP VE MHP İÇİN ÇALIYOR

Tüm bunlar bizi şu gerçeğe götürüyor: 
Sandık, Başbakan ve AK Parti için, seçimlerde seçmenin oy attığı kutu olmanın çok ötesinde, çok etkili bir 'meşruiyet ve siyasi güç arttırım aracı'. Sandık yoluyla Başbakan ve AK Parti, seçmen tabanını genişletiyor; Başbakan, güçlü lider konumunu pekiştiriyor; AK Parti, girdiği tüm seçimleri kazanan 'seçimsel hegemonyası'nı inşa ediyor ve siyasette alternatifsiz olmasını simgeleyen 'egemen parti' konumuna geliyor ve böylece, 'Yeni Türkiye`nin kurulma sürecinin baş aktörü oluyor.
Bu anlamda da 30 Mart sonrası, Başbakan'ın, ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olma ve seçim sistemini ya barajsız 'dar bölge' ya da 'Yüzde 5 barajlı ve 5 milletvekilli daraltılmış bölge' sistemine dönüştürme isteği anlam kazanıyor.
Başbakan, sandık yoluyla bu sefer, muhafazakâr-milliyetçi alanda esas rakibi MHP`yi yok etme derecesinde küçültmek ve CHP`yi de siyasi haritada olduğu yere iyice sıkıştırmak istiyor.
Sandık, bu sefer, Yeni Türkiye`nin, kutuplaşma, demokrasi ve dış politika sorunlarına rağmen, AK Parti hegemonyasında kurulma olasılığını güçlendirecek.
MHP ve CHP çok dikkatli olmalı: Çanlar bugün bu iki parti için çalıyor.
Bu partiler, "Nasıl bir Yeni Türkiye sorusu"na yanıtta, sandığın ne kadar önemli olduğunu artık anlamalılar. Kendi geleceklerinin de sandık tarafından belirleneceğini bilmeliler...

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ak Parti'nin Chp Ve Mhp'yi Bitirme Planı! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0