SAMSUN

Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvuru Yapanların İsim Listesi

 
 1307
Ak Parti Samsun Milletvekili AdayAdaylığı İçin Başvuru Yapanların İsim Listesi - AK Parti Samsun İl Başkanlığı`na hangi isimler milletvekili aday adaylığı için başvurdu? AK Parti Samsun İl Başkanlığı`na milletvekili aday adaylığı için başvuranların isim listesi. Milletvekilli aday adaylığı başvuruları ne zaman bitiyor?
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun İl Başkanlığı`na hangi isimler milletvekili aday adaylığı için başvurdu? AK Parti Samsun İl Başkanlığı`na milletvekili aday adaylığı için başvuranların isim listesi. Milletvekilli aday adaylığı başvuruları ne zaman bitiyor?

Samsun`da 9 adaydan 8`i 1 kasım için başvuru yaptı. Bugün milletvekili aday adaylığı için AK Parti`de son gün. 

 
Yüksek Seçim Kurulu`nun seçimin yenileneceği tarih olarak 1 Kasım`ı belirlemesinin ardından partiler hazırlıklarını tamamlayarak milletvekili adaylarının başvurularını almaya başladı. AK Parti`de başvuru süresi bugün sona eriyor. CHP`de bu süre 7 Eylül`de MHP`de ise 6 Eylül`de sona erecek
 
Yüksek Seçim Kurulu`nun seçimin yenileneceği tarih olarak 1 Kasım`ı belirlemesinin ardından partiler hazırlıklarını tamamlayarak milletvekili adaylarının başvurularını almaya başladı. AK Parti`de başvuru süresi bugün sona eriyor. CHP`de bu süre 7 Eylül`de MHP`de ise 6 Eylül`de sona erecek
 
HDP`nin 28 Ağustos itibarıyla başlattığı süreç, 31 Ağustos itibarıyla AK Parti, CHP ve MHP`de de başladı. AK Parti ve CHP`nin aksine MHP ve HDP, aday adaylarından başvuru ücreti talep etmiyor. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi`ne hazırlanan AK Parti, bir taraftan da kongre için çalışmalarını yürütüyor. Son merkez karar ve yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda 31 Ağustos itibariyle adaylık sürecini başlatan AK Parti`de Samsun aday adayları da başvurularını yapmaya başladı.
 
 
4 VEKİL SAMSUN`DA BAKAN KILIÇ ANKARA`DA BAŞVURU YAPTI
Bugün saat 19:00 itibariyle sona erecek başvurularda aday adaylarının bazıları bizzat başvurusunu AK Parti İl Başkanlığı`na bazıları da Genel Merkez`e yaptı. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel`e başvurusunu sunan isimler arasında 25. dönem milletvekilleri olan Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan var. Gençlik ve Spor Bakanı ve 7 Haziran`da 1. sıradan aday gösterilen Çağatay Kılıç ise başvurusunu Ankara`dan yaptı. Başvuruyu Ankara`ya yapanlar arasında Kerim Taşkıran da yer aldı.
 
LİSTEDE FİREYE NEDEN OLDU
Başvururular devam ederken, daha önce "˜mevcut listeyi korumak istiyoruz` diyen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel`in isteği de gerçekleşmedi. 31 Ağustos itibariyle görevinden istifa etmediğini duyuran AK Parti Samsun 9. sıra milletvekili adayı olan Adem Tuncer`in listedeki ilk fire oldu.
 
İŞTE O İSİMLER
AK Parti Samsun İl Başkanlığı`na, başvuru yapan diğer isimler ise şunlar oldu: Cemal Uyar, Ahmet Okuyucu, Hakan Altıntaş, Mehmet Yılmaz, Mustafa Özcan, Basri Kiper, Abdullah Kurumahmut, Yılmaz Hocaoğlu, Elif Coşkun Bilgin, Ayşegül Özkaraduman, Osman Aker, Kamuran Özden, Ferdi Ünlü.
 
Sultan Seyhan, Adem Güney, Hüseyin Avni Çatal, Hasan Talak ve Ali Akyüz`ün de aday olmasının beklendiği ifade edildi.
 
SIFIRDAN BAŞVURU
Erkek adaylardan 5, kadın adaylardan 2 bin 500 lira başvuru parası alındığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "Engellilik halini belgeleyen aday adaylarından başvuru ücreti istenmiyor. Başvurular tamamen sıfırdan yapılıyor. 7 Haziran öncesi başvuranlar da yeniden başvuruda bulunmak ve aidat ödemek zorunda" dedi.
 
CHP`DE SÜRE VAR
Milletvekili listelerinin, genel merkez tarafından belirlenmesi öngörülen CHP`de de aday adaylığı başvuruları, 7 Eylül Pazartesi saat 17.00`de sona erecek. Adaylık başvurusunda bulunan kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira, diğer adaylardan ise 5 bin lira alınıyor. Engelli adaylardan herhangi bir ödenti talep edilmiyor. 7 Haziran seçiminde CHP`den aday olanlar da başvuru belgelerini CHP Genel Merkezi`ne ulaştırıyor.
 
CHP`NİN LİSTESİ DE FİRE VERDİ
Samsun`da şu ana kadara CHP`de aday adaylığı başvurusu yapan isimler: Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Neslihan Hancıoğlu, Cem Yılmaz, Necile Çokay oldu.  Milletvekili listesinde 5. sırada yer alan Şaban Sevinç, 8. sıradaki Şevki Yılmaz ve 9. sıradaki Mehmet Atalay sürenin olması nedeniyle aday adaylığı için kesin kararlarını vermediği ve düşündükleri belirtildi.
 
EŞİ ADAY ADAYI MI OLACAK?
Bu arada listede 7. sırada yer alan Atıf Tomrukçu`nun istifa etmemesi şaşkınlığa neden olurken, kendisi aday adaylığı için başvurmayan Tomrukçu`nun eşi Nurcuhan Tomrukçu`nun başvuru yapacağı öğrenildi.
 
MHP`DE DURUM BELİRSİZ
MHP`de ise şu an sürenin olması nedeniyle aday adaylığı başvurularında net bir açıklama yapılmadı. Mevcut iki vekilin de Samsun`dan mı başvuru yapacağı ya da başka şehirlere mi kaydırılacağı henüz netlik kazanmadı.

 

Kaynak: gazetegerçek
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvuru Yapanların İsim Listesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0