SAMSUN

Rektör Akan, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

 
 107
Rektör Akan, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof

Dr. Hüseyin Akan, OMÜ'de okuyan engelli öğrencilerle bir araya geldi, istek ve sorunlarını kendilerinden dinledi.

Bu yıl ilk kez organize edilen, artık mart ve kasım ayında düzenli olarak yapılması kararı alınan buluşmaya OMÜ'de eğitim gören engelli öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptı. Mennan, "Engelli sözünü sevmiyorum. Engelli Öğrenci Birimi'nin adının Engelsiz Öğrenci Birimi olarak değiştirilmesi için YÖK'e yazdığımız yazı kabul edilmedi, tüm üniversitelerde standart Engelli Öğrenci Birimi olarak olmasını istiyor" dedi.

Mennan, OMÜ'de kayıtlı engelli öğrenci sayısının azlığından bahsederek, "Üniversitemizde 51 bin öğrencinden, birimimize kayıtlı 31 engelli öğrenci var. Bu sayı düşündürücüdür? Öğrencilerimiz engeli varsa bunu bizle paylaşmak istemiyor. Niçin kendilerini saklama gereği duyuyorlar?" diye konuştu.

ÜÇ ENGELLİ ÖĞRENCİYE BURS

Konuşmasında Mennan, "2015, OMÜ'nün 40. kuruluş yıl dönümü. 30 Mart-5 Nisan arası 40. yıl şöleni kutlayacağız ve ilk gün 'İlk Günden Engelsiz OMÜ' etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğimize ünlü bir dizi oyuncusu gelecek. İsmini sürpriz olsun diye vermiyorum. Kendisi hiçbir ücret talep etmedi ve benim adıma 2 öğrenciye burs verin, dedi. Biz de biraz değişiklik yapıp 3 engelli öğrenciye burs vermeyi kararlaştırdık" diyerek burs müjdesi verdi.

AKAN: "BEDENSEL ENGELİ OLANA HAYATI KOLAYLAŞTIRMA KÜLTÜRÜNE UYMAYA ÇALIYORUZ"

Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bizim görevimiz engeli olana hayatı kolaylaştırmaktır. Bunu toplumda bir kültür haline getirmeliyiz. Engelsiz üniversite olmak için çalışıyoruz. Hem zihinsel hem de işitme engelliler ana bilim dallarımız var. Ayrıca seçmeli ders olarak işaret dili eğitimi veren tek üniversiteyiz. Ayrıca kurslar düzenlendi, akademisyen, idari personel ve öğrencilerimizden katılımlar oldu. Böylece işaret diliyle konuşan sayısı artacak" şeklinde konuştu.

ENGELLİ ÖĞRENCİ SINAV YÖNERGESİ

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Başkanı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi görme engelli Ahmet Tayfur Arslan, engelli öğrencileri temsilen istek ve önerilerini dile getirdi. Konuşmasında "Üniversitemizde Engelli Öğrenciye Yönelik Sınav Yönergesi oluşturulmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Arslan ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 'Uluslararası Engelli Öğrenci Değişim Programı'na katılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Öğrencilerin diğer istek ve önerileri toplantıda hazır bulunan Bilgi İşlem, Yapı İşleri, Öğrenci İşleri, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları tarafından kayda aldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Rektör Akan, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0