SİYASET

Ahmet Yeni, Yeni Teşkilata İcraatlarını Hatırlattı

 
 2077
Ahmet Yeni, Yeni Teşkilata İcraatlarını Hatırlattı - Bafra Haber Özel - Samsun Milletvekili Ahmet yeni Bafra İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel - Samsun Milletvekili Ahmet yeni Bafra İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Vekil Ahmet Yeni, yeni seçilen ilçe teşkilatını tebrik ederek AKP`nin Samsun ve Bafra için yaptığı icraatları anlattı.

Yapılan icraatların çabuk unutulduğunu ve teşkilata yeni katılan üyeler için yapılan ve yapılacak olan icraatları hatırlatmak isteğini söyleyen Vekil Yeni , "İlçe Başkanımızın da ifade ettiği gibi buradan sonra bizim yapmış olduğumuz faaliyetler ve işler ile ilgili bir çalışma içerisinde olacağız. Sabahleyin  teşkilatımız ve bir kadın esnafımızla kahvaltıda bir araya geldik, saat 16`ya kadar Bafra`da olacağım."    dedi.

Vekil Ahmet Yeni İcraatları şu şekilde anlattı:

Dün gece Genel Kurul`dan çıktık Samsun`a geldim. Akşam çalışmalarımız oldu takipçisi olduğumuz birçok işlerimiz var.  Yarınsa Sağlık Bakanımız Samsun`a gelecek. Samsun`da bir dizi çalışmalarımız var bunları takip edeceğiz.
Atakum` da ilçemizin kongresi var orada bulunacağız. Tekkeköy`de büyükçe bir salonda Sağlık Bakanımız ile birlikte bir araya geleceğiz.
Bugün buradaki konumuzu da şöyle belirleyeyim. Yeni heyetle bir aradayız. Daha önce AKP Bafra ilçe teşkilatında olan arkadaşlarımız ve yeni katılan arkadaşlarımızla daha canlı bir teşkilat oluştu.
Diğer arkadaşlarımızda nöbet değişikliği içerisinde bu görevlerini mevcut yönetime devrettiler. Özellikle aramıza yeni katılan AKP`li olup da bizim Samsun`da, özelde Bafra`da yaptığımız işler hakkında malumatları olmayabiliyor.
Bugün Samsun`da yaptığımız işleri özetleyeceğim. Bafra`da bugüne kadar neler yaptık. Hedeflerimiz ne. Üç dönem milletvekilliğim sona eriyor. Bu dönem içerisinde milletimize sözlerimiz yerine geldi mi, onları gözden geçireceğiz.
Basın mensubu arkadaşlarımızdan ricam, daha önceden beri takip etiğimiz işlerden yerine gelmeyen oldu mu eksiklik var mı daha önce söz verdiklerimizden yerine getirmediklerimi oldu mu. Buradan Sayın Davran`a da sevgilerimizi iletelim.  Onun 30 40 sorusu vardı, şimdi kalmadı. Basın alanına yeni iştirak eden arkadaşlarımızdan da soruları olan varsa onları da dinlemek isterim.

Samsun`a son 12 yılda 12 milyar TL (12 katirilyon) yatırım yaptık. Samsun`a eğitimde 3302 yeni derslik yaptık. Üniversitemizde 8 fakülte 4 meslek yüksekokulu ki, bir kısmını ilçelere dağıttık. Enstitüler, araştırma ve uygulama merkezleri yaptık. Eğitimde 678 milyon eğitim harcaması yaptık.
Samsun`da sağlıkta 530 milyon TL`lik yatırımları oldu. Samsun Bölge hastanesi, Eğitim Araştırma, Ruh sağlığı Hastanesi, Samsun, Terme, Havza, Bafra, Ayvacık, Alaçam`a otel konforunda hastaneler yaptık.
Ağız ve diş hastaneleri, 12 adet aile sağlık merkezleri, Vezirköprü, Ladik, Asarcık Devlet Hastaneleri inşası devam ediyor. Burada Çarşamba ve Vezirköprü Hastaneleri tamamlanmadı. Ancak Bafra ile eşzamanlı başlandığı hastanelerdir.
Biz kendi aramızda iş dağılımı yaparız. Diğer iki yeri başka arkadaşlar takip etti. Bafra`yı ben takip ettim. Özellikle bu bölgemizde Bafra, Alaçam, Yakakent` te en ufak işi dahi takip ettim. Hastaları evinde tedavi ediyoruz. Her an hizmette ambulans helikopterimiz var.

Ulaşımda 8 km yol ağı yaptık Samsun`da.  Ve yine 2003 yılında 2 bin 300 uçak kalkıyordu Samsun havaalanında. Bugün 10 bin 600 uçak kalkıyor. Şimdi bir nokta 2 milyon yolcu taşıdık Samsun`da. Yani halkın yolu yapacaktık havayollarını ve yaptık başardık.

Aile ve sosyal politikalar bakımından da samsun`a 790 milyon TL yatırım yaptık. Orman ve Sulama bakımından da yine bizim Bafra Ovası sulaması, sağ ve sol sulama. Biliyorsunuz sağ sulamayı bitirdik. Solda da az bir işimiz kaldı.
Niye biz söz verdik, parasını koyduk. Para problemimiz yok. Sadece ekim zamanı çeltik ekimi  kanalet yapamıyoruz. Yoksa şimdiye kadar müteahhidin önünü açabilseydik şimdiye kadar bitmiş olacaktı. Bizden önce 10-20 yılda yapılamadı. Paramız var da yapıyoruz. Sadece bizim kanalet yapacağımız yere çeltik ekmeleri ve işimiz yatıyor. Bu hali ile de bitirmiş olduk.
Havza Hacıdede Göleti, Vezirköprü Duruçay Göleti, Taflan Göleti. Şimdi 19 Mayıs Barajını yapıyoruz. Baraj seviyesinde tüm köyleri de böylelikle sulamış olacağız.
Toplu Konut İdaresi olarak 7 bin 450 konut toplam. Samsun 5 ilköğretim okulu, bir hastane 2 aile sağlığı, 5 cami 1 kreş, 5 ticaret merkezi Samsun`da Ladik`te ve Bafra`mızda yaptık.

Adalet bakımından; Samsun Merkezdeki Adalet Sarayını eski tekelin orada muhteşem bir şekilde adalet hizmetleri sunuyoruz.

Tarımda 12 yılda 903 milyon hibe desteği verdik. Diğer rakamlara girmiyorum, bunu çiftçi kardeşlerimiz çok iyi bilir.
Gençlik ve spor alanında Sayın Bakanlarımızın büyük katlıları ile Samsun`umuzda 1 milyar TL`yi aşkın yatırım yaptık. Spor salonları, jimnastik salonları, stadyum, gençlik merkezleri, öğrenci yurtları için çalışmalarımız devam ediyor. 5 yıldız otel konforunda yurtlar yaptık.

Teknopark sanayi bölgeleri,  fuar komple merkezleri, lojistik köy. Biz bunların tamamını gerçekleştirdik.
Samsun`u Karadeniz`imizin hatta kıyısı Karadeniz`e yakın olan ülkelerin de merkezi haline getirdik.

Bafra`da hayata geçirilen hizmetler hakın da da yeni yönetimi bilgilendirmek istiyorum. İnsanoğlu bunları çabuk unutuyor. Bir örnek vereyim size. Bizim teşkilatımızda bir bayan arkadaşımız bana bir soru yöneltti. Hani hastane sözü vermiştiniz, ne oldu bu hastane. Halbu ki Devlet Hastanesinin 3 katının betonunu atmıştık o gün. Bilgileri o kadar. Eksik oluyor. Ben geçmişte Belediye Başkanımızdan  da rica etmiştim. Halkımızı taşıyalım, görsün yaptığımız faaliyetleri nerede ne yapıyoruz diye. Bir otobüs ayarlayalım görsün halkımız demiştim. Gençlik Merkezimizde bütün öğrencilerimizi. Yani Bafra`da okuyan öğrencilerin tamamını gençlik merkezine götüreceğiz.

 

250 yataklı Bafra Devlet Hastanesini hangi şartlar altında yaptığımız hepiniz biliyorsunuz. Yukarıda bir bina. Değişiklik istiyoruz. Maalesef izin verilmiyor. Mahkemeye gidiyoruz. Mahkeme uzuyor. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ Bey, Kars, Ardağan, Erzurum o bölgedeki koordinatörlük yaparken Erzurum`da oturduk konuştuk. Sağlık Bakanımız Hastane yapılamıyor, hastane yerini değiştir, ben sana 2 senede teslim edeyim. Cenabı Hak`ka şükür olsun. Her türlü direnmelere, karşı çıkmalara karşı, direnmelere karşı durarak.
Birileri o hastane çevresinde yer almış. Tabi biz bilmiyoruz. Ama sonunda yerini değiştirdik. Muhteşem bir bölge hastanesi. Ta Dikmen, ben şu anda Sinop`ta görevliyim. O bölgenin hastaları da Bafra Devlet Hastanesine geliyor.

Ben ne demiştim Çetinkaya Meydanında? Bizim babalarımız, ben milletvekiliyim belediye başkanı kaymakam önde. Gelen kim ne varsa onların anne va babaları tek odalı yerde yatacak ama Fatma Teyzem, Mehmet Amcam onu koğuşa sokacak. Bunlar olmaz herkesin annesi babası tek odada hizmet görecek.

Ben bunu 2003 yılında söyledim. Bugünleri görerek bu konuları işlemişiz. Devlet imkanlarını Bafra`ya aktarmak suretiyle ve işi bire bir takip etmek suretiyle  hastaneyi gerçekleştirdik.

Her şeyi şeffaf bir şekilde konuşuyoruz yerine getiriyoruz. Öyle, ulu orta kimseye konuşma hakkı tanımam. Yok, böyle bir şey onun için yaptığımız işleri de hem teşkilatımız, hem partimizle yakın ilişkisi olan herkes savunacak ve bunlara sahip çıkacak

Bafra ağında konuşuyorum. Ama hala Vezirköprü ve Çarşambayı tamamlayamadık tabi ben oranın da milletvekiliyim. Ama Bafra`da Ahmet yeni ne yaptı ki  diyenlere onlara cevap olsun diye söylüyorum.
Diğer taraftan değerli arkadaşlar, bizim ağız ve diş sağlığı olarak, iki ünite veya üç tane yani ünite ( doktor varmı aramızda ) bir hasta veya üç tane dişi çekilecek hastamız varsa, üç hasta bir anda diş çektirebiliyordu. Şimdi kaç hastamız bir anda diş çektirebilir bilen varmı? Şu anda yirmi iki hastamız bir anda diş tedavisi oluyor. Cenabı Hakk`a şükürler olsun. O hastanenin de, diş hastanesi yapacağız dedim orayı, hastaneleri birleştirelim dedik, o gün ona da karşı çıktılar. Böyle bir gariplikde yaşıyoruz ama, biz diklenmeden, liderimizin ifadesiyle dik durarak bütün projelerimizi gerçekleştirdik. Basın mensubu arkadaşlarım gidip orayı görsünler, eksiklik varsa onları getirsinler bana, sonuna kadar takip edip sonuçlandırırız.

Evet, ulaşım konusunda, Bafra - Samsun arasındaki yol, Alaçam bölünmüş yol ve yeni hastane alt geçitlerini tamamladık. Şimdi bir iş yapılmadığı zaman, başka vekile de sorarsınız bilmiyorum, şöforler kimi arar, benim telefonum yirmi dört saat açık, hiç bir zaman telefonumu kapatmadım, numaramı değiştirmedim, ne zaman bu telefon Türkiye`ye gelmişse o numaram hala duruyor ve dağdaki, ücra köydeki koyun bekleyen vatandaşımda da benim telefonum var, herkeste var. Gece saat üç`te arıyor beni Dededağlı kardeşim, buzağı yakalanmış Tonya`da "işi çöz vekilim"   , benim telefonum böyle açık. Bütün arkadaşlarım herkes bana çok rahat bir şekilde ulaşıyor ve işleri biz böyle takip ediyoruz. Kazandere mevki Ondokuz Mayıs`a kadar duble yolu yaptık o zorlukları yaşadık, her türlü sıkıntıyı yaşadık. O günkü firma batmış, altta bir firma kurdurdum, bu yol bitecek dedim ve alt firma maalesef, benim de yakınım birisiydi, onu da zarara soktum, Ondokuz Mayıs`a  kadar bitirdik.Ondan sonra bu tarafa devam ederken sıkıntı yaşadık ve değerli arkadaşlar, o ikinci etap yol yapılırken, problem yaşadık. Kimi aradınız? Ahmet Yeni`yi aradınız. O şoförler sabah saat 5`de, 6`da, 7`de sabah Samsun`a giderken kaza yapıyor, telefonum çalıyor. Her telefon çalmasında ve her kaza olduğunda o zamanki ulaştırma bakanımıza not veriyorum, cenaze olduğunda, problem yaşadığında hepsiyle ilgili. Her sefer vermişim, ulaştırma bakanımız Binali Bey`ler aşağı yukarı yukarı kırk yıldır İstanbul`lu, kendisiyle beraberiz, eski arkadaşım, 17 tane not vermişim ona. Sayın Bakan bugün şu arabalar kaza yaptı, ölü var, yaralı var. Vermişim, vermişim yol bitti. Tabi yapılmayınca ben aranıyorum, yapıldı. Cenabı Hakk`a şükürler olsun. Devlet imkanlarını buraya aktararak yaptık. Bir gün ulaştırma bakanımızı aradım, Kazandere`den, çok teşekkür ediyoruz sayın bakanım, "yok"    dedi "on yedi tane belgeni göstereceğim sana ondan sonra"    dedi. "öyle yok"    dedi. On yedi tane belgemi istif etmiş, bekletmiş. Biz bu yolları böyle yaptık değerli kardeşlerim.

Şimdi alt geçit, orayı da tamamladık. Duyuyorum, onlarla da ilgili bir şeyler deniyor. Değerli arkadaşlar; Bafra`lı kardeşim istedi ve biz yaptık. Şimdi inşallah ışıklandırma. Yedaş ile de konuştum, genel müdürle. Muhteşem bir ışıklama ile Bafra`ya gelicez ve bu Sİnop çıkışına kadar pırıl, pırıl bir şehir olmuş olacak.

Diğer taraftan Toki konutları, niye bunları söylüyorum, bunların hepsi Ankara ayaklı işler yani mahallinde bir park bahçe işi değil bu. Her biri Ankara`da takip edilmesi gereken işler  saydıklarım. Toplu konutla ilgili, kentsel dönüşüm çerçevesinde de 148 ailemizi ev sahibi yaptık. Bir ihtiyaç var mı, şu anda talep varsa biz bunu arttırabiliriz, bu çalışmamızı da sürdürüyoruz.

Gençlik Spor Bakanlığı olarak, Bafra Şehir Standı yanında, spor tesisleri ki öğlenden sonra bunları beraberce gezeceğiz. Çok amaçlı spor salonları, gençlik merkezi, kültür evi diye bir şey açtık, biliyorsunuz eski Kültür Bakanımızı getirmiştik buraya, arkadaşlar bunları Ankara`dan takip etmezseniz, birebir takip etmezseniz sonuç alamazsınız. Bütün işler özellikle bu bölgedeki işleri, Samsun` daki işleri de takip ediyorum, ayrıca ama. Benim bölgemde olan işleri ama bunu da takip ettik ve sonuçlandırdık.

Peki, çok teşekkür ediyoruz Aşçı ailesine, bir fakülte yaptı ama değerli arkadaşlar, o aşamaya gelene kadar, ta 2003`ten itibaren, bir önceki belediye başkanımız zamanında başladığımız ve sık sık görüştüğümüz bir aileye yaptırma imkanı bulduk, çok teşekkür ediyoruz onlara. İkinci fakülte çalışmamız da son hız devam ediyor. İki peşinden üç, ne söz verdik? Kızılırmak Üniversitesi, bu tarafa Yeşilırmak Üniversitesi ama sayıyı da bir taraftan arttırarak devam edeceğiz. Ayrıca altı tane lise yaptık, eskiden yapılan lise kadar, daha da fazlasını yaptık, tamamladık. Otuz`un üzerinde ilköğretim okulu, bunları bilmiyoruz daha, hiç birinin açılışını yapamadık. Bİr ilköğretim yapıldı eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel o ilköğretimin açılışına gittim. Şu saate kadar saydığım ne okulların, ne hastanelerin açılışını dahi yapamadık. Sağlık Bakanı akşam konuştu, ya şu Bafra epey uzadı açalım mı? Vakit ayıramıyor niye? Her tarafta açılışımız var. Cenabı hakka şükürler olsun Ak Parti döneminde, aynı gün, aynı saat bunu açacağız, başbakanımızdan aldığımız terbiye ile ( eski başbakanımızdan, şimdiki cumhurbaşkanımızdan ) böylece devam ediyoruz.

Doğal gaz çalışmaları, bunlar kolay olur işler değil hala daha bazı ilçelerimize ulaşamadık ama bilesiniz takip ederek Bafralı`ya biz ne söz verdik, basacak düğmeye çayını içecek dedik. Konuşmalarımı lütfen unutmayın bunları söyledik ve gerçekleştirdik.

Ve bir grup arkadaşı topladılar bir gün dediler ki sayın vekilim cezaevi ile anılmak istemiyorsan, Bafra`ya cezaevi istemiyoruz yapma. Dedim ki arkadaşlar Bafra`da Tekel`imiz vardı kalktı, tütünde zarar ediyoruz, bir şeyin yerine konması lazım bacasız bir fabrika yapalım, anlattım, anlattım yok sonradan şimdi memnunlar, çünkü yumurta satıyorlar oraya, süt satılıyor, domates her şey bacasız bir fabrika yüzlerce insan, kardeşimiz iş sahibi oldu ama yaptık. Onun için teşkilatıma da çok teşekkür ediyorum. Bu yaptığımız projelerde her zaman beraberdik. Yürüdük ve arkamızda durdular. Kuş Cenneti her türlü engellemeleri yaptılar. o zaman ki belediye başkanı ve diğerleri ama sonuçta başardık mı? Şimdi oraya yol çalışmalarımız devam ediyor. Büyük şehir de diğer taraftan devam ediyor inşallah onu da takip ediyoruz. Kolay Beldemizin turizm konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Bafra müzesinde her birimizin ayrı ayrı emeği var. Organize Sanayi bölgesi ilk geldiğimiz zaman o zaman ki başkan paramız yok parasını temin ettik ve organize sanayi bölgesinin alt yapısını tamamladık o günden bu güne şimdi bakın tıbbi aletlerle ilgili şimdi orada yatırımlar olacak biz o gün ilk geldiğimiz yıl parasını çıkaramamış olsaydık, alt yapısını yapmamış olsaydık bu yatırımcılar bugün Bafra`ya gelmemiş olacaktı. Sulama konusundaki projelerimiz bir taraftan devam ediyor onda girmiyorum. Arkadaşlar; kasa ve masaya sahip çıkacaksınız hep bunu söyledim, insan yönetimi, insanı iyi yöneteceksiniz, bilgi yönetimi, zaman yönetimi, zaman yani biz bugün dokuz buçukta karar verdik toplantıya yemekte biraz gecikme oldu kahvaltıda onun dışında biz içerde bekledik. Dokuz buçukta yani bir adamın parasını çalmakla zamanını çalmak arasında hiçbir fark yok daha da fazla. Batı`da bir toplantı tertip edilse saat on denilse on`u bir geçe seni toplantıya almazlar. Ki ben çalışma hayatımda aynen öyle yapmışımdır. Geçmişte bulunduğum bankada müdürler toplantısında geç kalan müdürü toplantıya almazdım. Ben şimdi, planlı bu çalışmamızı sürdürdük şimdiden sonra da sürdüreceğiz inşallah.

Arıtma tesisi yaparken kredi çalışmalarını hep hatırlarsınız, meydan projesi yaptık Bafra`ya çok güzel  ama bunların hepsi parayla yapılıyor. Paralarının tamamını, kredi imkanlarını Ankara` dan sağlayarak yaptık. Ve ayrıca hiçbir belediyede, varsa bilemiyorum, araştırın seçim öncesi iller bankasından bir kuruş kredi alması mümkün değil arkadaşlar, yok mümkün değil ama Zihni Başkan ben taş parasını ödeyemiyorum, mutlaka Gençlik Caddemizin de döşenmesi lazım, seçim önce, hangi parti kazanacak, kim kazanacak, aday belli değil, arkadaşlar iller bankasında oturdum ve sayın genel müdür bu kredi çıkmadan ben buradan ayrılmam dedim ve o Bafra`da yapılmakta olan o işlerin devamını biz o şartlarda sağladık. Ve bunların her biri özel gayret istiyor. Değerli arkadaşlar şimdi ben arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirmiş oldum.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Yeni, Yeni Teşkilata İcraatlarını Hatırlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0