SİYASET

Ahmet Yeni Savaş Çıkarttı

 
 3282
Ahmet Yeni Savaş Çıkarttı - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, yanında oturan Başkan Zihni Şahin`i, "Eğer kendi şahsına çok güvenen varsa başka siyasi partilerden şansını denesin" diyerek sert bir şekilde eleştirdi.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, yanında oturan Başkan Zihni Şahin`i, "Eğer kendi şahsına çok güvenen varsa başka siyasi partilerden şansını denesin" diyerek sert bir şekilde eleştirdi.

Ümit Ceylan imzalı Haber Gazetesinin haberi ortalığı karıştırdı.

İlçe kongreleri sonrası Bafra`yı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra ilçe binasında bir toplantı yaptı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in, Bafra AK Parti ilçe kongresinde Genel Merkezin adayı Tuncay Yurduseven`in karşısında aday olan Aydın Akkurt`u desteklediği iddiaları üzerine Milletvekili Ahmet Yeni imalı ağır sözler söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, ilçe kongrelerine tek adayla gidildiğini hatırlatarak, "Buna rağmen il kongresi için bazı ilçelerde adayın karşısına aday çıkartılıyor. Eğer kendi şahsına çok güvenen varsa başka siyasi partilerden şansını denesin" dedi.

HABER GAZETESİNİN HABERİ

HEP İSTİŞARE YAPTIK

AK Parti'nin sıradan bir parti olarak kurulmadığını ifade eden Yeni, "Ekip çalışması yaparak çıktığımız bu yolda Türkiye'nin her karış toprağında AK Parti'nin izlerini görebilirsiniz. Hizmet için çıktığımız bu yolda bizler hiç bir zaman şahıslar demedik, hep AK Parti dedik. Önce AK Parti sonra hizmetleri yürütecek olan kişileri seçtik. Bu kişileri seçerken de hep istişareler yaptık. Hiç bir partide olmayan yöntemlerle yaptığımız istişareler sonucunda seçimlere girecek adaylarımızı belirledik. 3 dönemdir devam eden milletvekilliğimde bu sistem hep böyle işledi" diye konuştu.

SİZLERE KALBİM KIRIK

Bafra'daki ilçe kongresine katılmayı çok arzuladığını ifade eden Milletvekili Yeni, "Ancak teşkilat başkanımız bana gitmemin uygun olmayacağını söyleyince, gelemedim. Biz Türkiye genelinde kongrelere tek liste ile girme kararı aldık ve adaylarımızı belirlerken yaptığımız istişareler ve kamuoyu yoklamalarını dikkate aldık. Adaylar arasından seçtiğimiz kişileri, genel merkezimizde de yaptığımız istişareler sonucunda aday gösteriyoruz. Adaylar arasında Bafra'da kimi başkan görmek istiyorsunuz diye herkese sorduk ve aldığımız cevap Tuncay Yurduseven oldu. Genel merkezimizin kararına rağmen birileri kalktı Bafra'da aday peşinde koştu. Ben arzu ederdim ki Bafra'da AK Parti ailesi tek isim üzerinde topyekun karar kılsın. Katılmayı çok istememe rağmen beni Bafra İlçe Başkanlığı kongresinden mahrum ettiniz. Sizlere kalbim kırık. İyi niyetlerle çıktığınız bu yolda söz dinlememe noktasına geldiniz" diye konuştu.

KENDİNE GÜVENEN BAŞKA PARTİYE GİTSİN

Haber Gazetesinden Ümit Ceylan'ın haberine göre Samsun'un Yakakent İlçesi'nde de ilçe başkanlığı kongresi için genel merkezin seçtiği aday karşısına aday çıkarıldığını belirten Yeni, "Yakakent ilçemizin kongresini de erteledik, orada benzer bir sıkıntı var. Bu güne kadar yaptığımız çalışmaların hiç birinde görmediğimiz adamlar aday peşinde geziyor. Genel merkezimizce biz adayımızı zaten belirledik. Yüzde yüz kimseyi memnun edemezsiniz ancak bir karar verildi mi o karara herkesin uyması gerekir. Kişiler değil AK Parti önce gelir. Eğer kendi şahsına çok güvenen varsa başka siyasi partilerden şansını denesin" dedi.

 

BAFRA'DA İKİNCİ ADAYI ZİHNİ ŞAHİN Mİ DESTEKLEDİ

Öte yandan genel merkezin tek aday çağrısına rağmen Bafra ilçe kongresinde Aydın Akkurt aday olarak genel merkezin işaret ettiği Tuncay Yurduseven'e rakip olmuştu. AK Parti Bafra İlçe Başkanlığına aday olan Aydın Akkurt'un ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından desteklendiği gündeme gelmişti. İddiaya göre Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in Tuncay Yurduseven ile arasının iyi olmadığı bu nedenle Yurduseven'in karşısına Aydın Akkurt'u aday olarak çıkarttığı parti içi kulislerinde konuşuluyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Yeni Savaş Çıkarttı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0