SİYASET

Ahmet Akça: Bahar Bayramı Kardeşlik Sembolüdür

 
 154
Ahmet Akça: Bahar Bayramı Kardeşlik Sembolüdür - Samsun`un Alaçam İlçesine bağlı Umutlu Mahallesinde düzenlenen Bahar Bayramı kutlamalarına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Bahar Bayramı kardeşliğin sembolüdür."dedi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Alaçam İlçesine bağlı Umutlu Mahallesinde düzenlenen Bahar Bayramı kutlamalarına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Bahar Bayramı kardeşliğin sembolüdür."dedi.

Samsun`da ilk defa Alaçam`a bağlı Umutlu Mahallesinde düzenlenen Bahar Bayramı kutlamalarına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça yaptığı açıklamada, "Baharın gelişini müjdeleyen Bahar Bayramı, barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın adıdır. Baharın ilk günü ve yeni gün anlamını gelen Nevruz, kültürümüzde başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada bahar bayramı olarak kutlanır. Milli birlik ve beraberliğimizin timsali olan bahar bayramı, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramıdır. Bahar bayramı gibi geleneklerimiz köklü bir millet olma gücümüzü de vurgulamaktadır. Bahar bayramını gelecek kuşaklara aktarmak hoşgörünün ve kardeşliğin hakim olduğu toplumsal yapımızın daim olması için de son derece önemlidir. Yeryüzünde zalimler var oldukça, mazlumların yaktığı Nevruz ateşi de hiçbir zaman sönmeyecektir. Çünkü bahar bayramı, zalimlerin zulüm, zorbalık ve barbarlığına direnen mazlum halkların, özgürlüğe, barışa ve halkların kardeşliğine olan inancının ateşi ve sembolüdür. Bahar yeniden doğuşun adıdır, bahar bayramı özgürlük, kardeşlik ve barıştır. Bahar bayramının tüm dünya halklarına özgürlük, eşitlik, demokratik, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir gelecek getirmesini temenni ediyorum. Sevginin ve dayanışmanın iç içe olduğu bir Bahar Bayramı`nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde, Ülkemize, ilçemize bolluk, bereket ve mutluluk getirmesi dileklerimle, Türk dünyasının Bahar Bayramı`nı kutluyorum."dedi.

DEMİRCİLİK MESLEĞİ GELECEK NESİLLERE AKTARILMALIDIR

Sözlerine devam eden Akça, "Bahar Bayramının ilk defa Samsun`da bir köyde kutlanıyor olması ayrı bir önem taşımaktadır. Umutlu Mahallemizin tarihi sosyal ve kültürel yapısı içerisinde bulunan unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği bu gün burada kutlanan bahar bayramı etkinlikleri kapsamında yeniden hayat buldu. Demircilik mesleği ile uğraşan vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum ve bu mesleğin gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Demir dövülerek elde edilen el sanatları burada ki vatandaşımıza aynı zamanda ekonomik katkı sağlayacaktır."diye konuştu

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Akça: Bahar Bayramı Kardeşlik Sembolüdür içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0