ULUSAL

Ağaçları Kesmemek İçin Lokantanın Mimarisini Değiştirdi

 
 977
Ağaçları Kesmemek İçinLokantanın Mimarisini Değiştirdi - Tokat`ta kesilmeye kıyılamayan ağaçlar lokantanın içinden geçerek gökyüzüne uzanıyor.
Bafra Haber

 |  - Tokat`ta kesilmeye kıyılamayan ağaçlar lokantanın içinden geçerek gökyüzüne uzanıyor.

Tokat-Sivas Karayolu üzerinde doğa ile iç içe bulunan lokantanın sahibi iş yerini genişleterek ırmak kenarına yeni bir yer inşa ederken, yaklaşık 20-25 yaşlarındaki karakavak ağaçlarının kesilmesine gönlü razı olmadı. Ustalar tarafından yapılan dizaynla ağaçların gövdesinin bir kısmı lokantanın içinden geçerken, dalları çatıdan gökyüzüne uzandı. Saklıbahçe Restaurant sahibi Ender Gürdere, mimaride yaptırdığı değişlikle 6`sı kalın gövdeli olmak üzere 8 kavak ağacının kesilmesinin önledi. Gürdere, doğayı korumak adına böylesine bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Bu ağaçları keserek yerine lokantayı yapmak en kolayı idi. Ama bizler doğayı korumak istedik. Yağmur yağdığında lokanta içine su akıyor, ısınmada sorun yaşıyoruz ama doğanın tahrip edildiği bir dönemde daha duyarlı olmalıyız. Doğayı seven, hayvanı seven çocuklar büyüdüğünde insanları da sever. Bu anlamda örnek olmaya çalıştık. İş yerimizin bahçesinden de elimizden geldiği kadar hiçbir ağacı kesmemeye çalıştık"  dedi.

AĞACIN DALINI KESEN İŞÇİYİ, İŞTEN ÇIKARDI
Restoran inşaatı sırasında bir ustanın ağacın dalını kesmesi nedeni ile işten çıkardığını ifade eden Gürdere, "Ağaçları, doğayı seviyoruz. Irmak kenarına platform yaparken ağaçları ustalar kesmek istedi. Karşı çıktım ve böyle bir manzara ortaya çıktı. Ağacın bir dalını kesen işçiyi ise işten çıkardım. Ağaçların içinden geçtiği lokantamızda bu manzara müşterilerimizden çoğunun ilgisini çekiyor, hoşuna gidiyor. Ama bazı arkadaşlarımızdan en azından ince ağaçları kesmemizi isteyenler oluyor. Ama bizim kesinlikle öyle bir niyetimiz yok"  diye konuştu.

NURHAN İÇMEZ

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ağaçları Kesmemek İçin Lokantanın Mimarisini Değiştirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0