SAMSUN

Afganlı Kadının Feryadı: Lütfen Eşimi Kurtarın

 
 975
Afganlı Kadının Feryadı: Lütfen Eşimi Kurtarın - Afganistan`dan Türkiye`ye tedavi olmak için gelen Afganlı eşin feryadı yürekleri dağladı
Bafra Haber

 |  - Afganistan`dan Türkiye`ye tedavi olmak için gelen Afganlı eşin feryadı yürekleri dağladı

Kendi hastalığını unutup eşinin iyi olması için çabalayan Afganlı eş Masumeh Soltani, "Eşimi kurtarın"    diye feryat etti.

8 sene önce İran`da bir inşaatta fayans ustası olarak çalışırken iş kazası geçirerek kafasının sağ tarafı kesilen 45 yaşındaki Nawroz Ali Soltani, İran`da 4 kez kafasından ameliyat olup, kafasına platin katıldı. Son ameliyattan sonra İranlı doktorlar tarafından sağ gözünü alarak oraya takma göz takılan Soltani, İran`da hastane masraflarının fazla olması ve maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle 4 ay önce ailesiyle birlikte Türkiye`ye gelip Samsun`da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi olmaya başladılar.

OMÜ`de yaklaşık 2 aydır tedavi gören Nawroz Ali Soltani, kafasındaki platini çıkartmak için tam ameliyat olacağı esnada doktorlar Soltani`nin kafasında başka bir hastalıktan şüphelendikleri için ameliyat etmekten vazgeçip, tahlil yaparak sonuçlarını beklemeye başladılar. Nawroz Ali Soltani`nin eşi 32 yaşındaki Masumeh Soltani de kendi hastalığını unutarak eşinin iyi olması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

"EŞİMİ KURTARIN"

Eşi, 15 yaşındaki oğlu Umran Ali Soltani ve 6 yaşındaki kızları Hadiseh Soltani ile birlikte Türkiye`ye eşinin tedavisi için geldiklerini belirten Nawroz Ali Soltani`nin eşi 32 yaşındaki Masumeh Soltani, "Ben de şeker hastalığı vardı ama maddi durumumuz iyi olmadığı için İran`da hiç hastaneye gidemedim. Eşimin tedavisi için Türkiye`ye geldik. Çünkü onda daha tehlikeli bir hastalık var. Bende şeker hastalığı var. Ondan sonra Türkiye`de doktora gittiğimde bende başka bir hastalık daha çıktı. Bana burada tahlil yaptılar ve beynimde büyük bir kist olduğu anlaşıldı. Ben kendimi düşünmüyorum. Sadece eşimi düşünüyorum. Lütfen eşim kurtulsun"    dedi.

"AMELİYAT OLURSAM ÇOCUKLARIMA KİM BAKACAK?"

Ameliyat olabilmek için yardım bekleyen 45 yaşındaki Nawroz Ali Soltani, "8 sene önce İran`da inşaatta fayansçı olarak çalışırken iş kazası geçirdim. Beni hastaneye götürdüler süre içerisinde 4 kere ameliyat oldum. Başıma platin taktılar ve doktor 2 sene sonra o platini geri almak için bir daha ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ama ben de maddi durumum olmadığı için ameliyat olamadım. Şu anda kafamdaki platinin alınması için 6 sene geçti ve bana başka bir hastalık daha bulaştı. Tedavi için Türkiye`ye geldim. Samsun`a gelirken bir şehre gittim. Oradaki doktor beni tedavi etti ve bana yol parası verdi. Kendisine çok teşekkür ederim. Birleşmiş Milletler`den yardım istedim. Kendileri benden rapor istediler. Raporları getirdim ama bana herhangi bir cevap vermediler. Ben ameliyat olduğumda çocuklarıma kim bakacak? Benim en büyük rahatsızlığımda budur"    diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Afganlı Kadının Feryadı: Lütfen Eşimi Kurtarın içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0