ULUSAL

Afganistan`da Türk Büyükelçiliği Konvoyuna Saldırı: 1 Şehit

 
 618
Afganistan`da Türk BüyükelçiliğiKonvoyuna Saldırı: 1 Şehit - Afganistan`nın başkenti Kabil`de Türk Büyükelçiliğinin araç konvoyuna yönelik bombalı saldırıda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.
Bafra Haber

 |  - Afganistan`nın başkenti Kabil`de Türk Büyükelçiliğinin araç konvoyuna yönelik bombalı saldırıda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salangi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bomba yüklü aracın iki araçtan oluşan Türk konvoyunu hedef aldığını söyledi. Salangi, 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, 1 Türk vatandaşının da yaralandığını belirtti. Görgü şahitleri patlamanın çok şiddetli olduğunu söylerken, konvoydaki diğer Türk aracının da kısmen hasar gördüğünü ve başka yaralıların da olduğunu söylediler. Saldırıyı Taliban üstlendi.

GENELKURMAY`DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada ise Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO`nun Afganistan`daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz`a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05:45 sıralarında, başkent Kabil`de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğu belirtilerek, "Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah`tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" denildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Afganistan`da Türk Büyükelçiliği Konvoyuna Saldırı: 1 Şehit içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0