GÜNDEM

Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı

 
 19695
Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı - Samsun`un Bafra ilçesinde bir adliye çalışanının evine yapılan operasyonda 2 kilogram bonzai ele geçirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde bir adliye çalışanının evine yapılan operasyonda 2 kilogram bonzai ele geçirildi

Edinilen bilgilere göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri uzun süreden beridir yapılan istihbarat çalışması neticesinde takip altında tuttukları Bafra Adliyesi`nde görevli R.T.`ye ait eve ve tarlasına operasyon düzenledi. Bakırpınar Mahallesi`nde düzenlenen operasyonda yapılan arama neticesinde tarla içinde bulunan su deposu içinde oluşturulan özel bölmelerde 16 paket içine yerleştirilmiş satışa hazır 2 kilogram sentetik uyuşturucu maddesi bonzai ele geçirildi.

Operasyon sonucunda Bafra Adliyesi`nde görevli R.T. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tarlasında bonzai ele geçen adliye çalışanı ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

DÜZELTME HABERİ:
Samsun'un Bafra ilçesinde bir adliye çalışanının evinin bahçesinde 2 kilogram bonzai ele geçirildi. 
Edinilen bilgilere göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri Bafra Adliyesi`nde görevli R.T.'ye ait eve ve tarlasına operasyon düzenledi. Bakırpınar Mahallesi`nde düzenlenen operasyonda yapılan arama neticesinde tarla içinde 16 paket satışa hazır 2 kilogram sentetik uyuşturucu maddesi bonzai ele geçirildi.
Operasyon sonucunda Bafra Adliyesi`nde görevli R.T. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

 

BAFRA HABER'DEN HABERE TEPKİ GÖSTERENLERE 

Değerli Bafra Adliyesi Personeli;
"Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı"  haberine gösterdiğiniz tepki üzerine bir açıklama da bizim yapmamız hasıl oldu.
İlgili haber, Bafra Haber tarafından değil, abonesi olduğumuz bir haber ajansı tarafından üretilip abonelerine servis edilmiş ve yüzlerce haber sitesi ile gazeteler haberi, kaynağı ile beraber yayımlamıştır.

Kendi imkânlarımız ile üretmediğimiz, gazetecilik sınırları içinde daha fazla bilgiye sahip olamadığımız bir haberden dolayı, "yalan haber" , "karalama"  gibi suçlamalara maruz kaldık.

Bir yorumda; Başsavcının açıklamasını okuyarak aydınlanmamız tavsiye edilmiştir. Biz de o yorumu yazan ve onlar gibi düşünen kişilere, "yalan haber"  ile "yanlış haber" in ayrımına varmalarını, tavsiye ediyoruz.
Ayrıca bugün ilkokulda dahi öğretilen "medya okurluğu"  konusunda da biraz bilgilenmelerinin, haberleri doğru okuma noktasında faydalı olacağı düşüncesindeyiz.
Şöyle ki: Haber okurken dikkat edilecek olan hususlardan ilki haber kaynağıdır. Haber kaynağı haberin sahibi ve hukuki sorumlusudur. 
Diğer husus ise haberin yazım dilidir. Kabul ediyoruz, haberin başlığı yakalanan uyuşturucunun, adliye çalışanına ait olduğu izlenimi uyandırmıştır. 
Nitelik ve niceliğimiz ile beraber, olayın vuku bulduğu yerde yayın yapan bir gazete olarak, mağduriyetleri en aza indirmek amacı ile daha dikkatli davranmak zorunda olduğumuzun farkındayız ve kısmen bu sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz irtibat kurduğumuz kişilerce bilinmektedir.

Mağdur olduğu varsayılarak haberden zarar gören şahsa geçmiş olsun diyor, bizleri de eleştirenleri yukarıdaki hususlarda bilgilenmeye ve insafa davet ediyorum.

Ali İhsan Başaloğlu
Genel Yayın Yönetmeni

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0