GÜNDEM

Adem Çağlayan: Sakev`in Fetö İle Hiçbir Bağlantısı Yoktur

 
 279
Adem Çağlayan: Sakev`in Fetöİle Hiçbir Bağlantısı Yoktur - Samsun Araştırma Kültür ve Eğitim Vakfı (SAKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Çağlayan,  "SAKEV Vakfının FETÖ ile hiçbir ilgisi yoktur." dedi.
Bafra Haber

 |  - Samsun Araştırma Kültür ve Eğitim Vakfı (SAKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Çağlayan, "SAKEV Vakfının FETÖ ile hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

Vakfın FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını belirten Başkan Adem Çağlayan, "Vakfımız, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Kur`an ve sünnet ışığında telif ettiği risale-i nur düsturlarını esas alarak faaliyetlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT Haber`de katıldığı programda Bediüzzaman Said Nursi ile Pensilvanya`da yaşayan FETÖ`nün başı Fetullah Gülen`in farkını anlatmıştı.

Seçim döneminde TRT Haber`in canlı yayınına katılan Erdoğan, Said Nursi`nin çile çekmesine rağmen Türkiye`yi terk etmediğini, sürgünde olmasına rağmen geldiğini söyledi. Said Nursi`nin talebeleriyle görüştüğünü de hatırlatan Erdoğan`ın FETÖ`nün darbe girişimi ile tekrar gündeme gelen sözleri şöyle:

"Pensilvanya`daki zat yıllar yılı Said Nursi`yi istismar etti. Hayatında Said Nursi`yi görmüş değil. Sadece eserlerinde tanıyor veya tanımıyor. Dikkat edin Said Nursi mahkemeler karar verdiği zaman, Sibirya`ya sürgüne gönderildi ama o bir fırsatı bulunca kaçıp tekrar Türkiye`ye geldi. Burada ne çileler, ne ezalar, ne cefalar yapıldığı ona malum. Bütün bunlar ortaydayken, Said Nursi`ye her türlü eza ve cefayı yapanlarla bu adam beraber oluyor. Said Nursi`nin yakın halkasına olan insanlar, talebeleri hakikaten birçok açıklamalarıyla (Gülen`le) ters düşmüş vaziyetteler. Bazılarıyla ikili görüşmelerim oldu."

Kaynak: http://www.risalehaber.com/cumhurbaskani-erdogan-feto-ile-said-nursinin-farkini-anlatiyor-278632h.htm

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Adem Çağlayan: Sakev`in Fetö İle Hiçbir Bağlantısı Yoktur içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0