ULUSAL

Yol Verme Tartışması Hayatlarını Kurtardı!

 
 88
Yol Verme Tartışması Hayatlarını Kurtardı! - >Bursa'da mülteci taşıyan minibüsün şoförü trafikte bir vatandaşla tartışmaya başlayınca minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı.
Bafra Haber

 |  - >Bursa'da mülteci taşıyan minibüsün şoförü trafikte bir vatandaşla tartışmaya başlayınca minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı.

Minibüsün içindeki, kadın ve çocukların da bulunduğu, 34 mülteci Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından polis merkezine getirildi.

Olay gece saatlerinde Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 34 LV 5689 plakalı minibüs şoförü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesinin ardından otomobil sürücüsünün 155'i aramasıyla, minibüsün sürücüsü buradan kaçarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri minibüsün içinde sıkışık vaziyette duran mülteciler ile karşılaştı. 2'si bebek , 5'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere 34 mülteciyi minibüs ile Çekirge Polis Merkezi'ne getirdi. Burada alınan ifadelerinde mültecilerin hepsinin Afganistanlı oldukları, İran üzerinden Türkiye'ye girdikleri, İstanbul'da bir süre bekledikten sonra Bursa üzerinden İzmir'e giderek botlarla Yunanistan'a geçecekleri bilgilerine ulaşıldı. Ayrıca mülteciler 2 bin dolar verdikleri insan tacirlerinin isimlerini ve kim olduklarını bilmediğini söyledi. Minibüste inceleme yapan polis, bir miktar can yeleği bulurken can yeleklerinin miktarının mülteci sayısının neredeyse yarısı olduğunu tespit etti. 

MÜLTECİLERİN TÜM İHTİYAÇLARINI POLİS KARŞILADI 

Polis merkezindeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolüne götürülen mültecilerin ihtiyaçları yine polis ekipleri tarafından karşılandı. Sağlık kontrolünde hastalığı olduğu belirlenen bazı mültecilerin ilaçlarını alan ekipler saatlerdir bir şey yemeyen umut yolcuları için de polis merkezine yemek getirdi. Ayrıca bir mültecinin, bebeğinin ateşinin yükseldiğini söylemesi üzerine polis merkezine ambulans çağrıldı. Buraya gelen 112 ekipleri bebeğe gerekli müdahalelerde bulundu. Öte yandan bazı mültecilerin polislere "Bizi Afganistan'a göndermeyin, orada bizi öldürecekler" demesi dikkat çekti. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından mülteciler Göç İdaresi'ne teslim edilecek. 

Olay ile ilgili soruşturmasına devam eden polis, her yerde kaçan minibüs şoförünü arıyor.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yol Verme Tartışması Hayatlarını Kurtardı! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0