ULUSAL

Tsk'dan 3 Flaş Açıklama!

 
 77
Tsk'dan 3 Flaş Açıklama! - >Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Cizre ve Sur ilçelerinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde de Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 6 IŞİD militanının yakalandığını açıkladı.
Bafra Haber

 |  - >Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Cizre ve Sur ilçelerinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde de Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 6 IŞİD militanının yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 10 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 564'e ulaştığı kaydedilen operasyonda, iki M-16, 14 kalaşnikof piyade tüfeği, 41 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ile 912 fişeği, bir tabanca, üç av tüfeği, 184 av tüfeği fişeği, iki el bombası, iki roketatar mühimmatı, 25 molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildi, üç el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam terörist sayısı 169'a yükseldi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Suriye sınırından Türkiye'ye yasa dışı yolla girmeye çalışan terör örgütü PYD mensubu yabancı uyruklu 2 terörist, 500 elektrikli fünye ve 200 adet tahrip kapsülü ile birlikte yakalandı.
Van'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan iki işbirlikçi bir av tüfeği ve çok sayıda muhtelif örgütsel dokümanla gözaltına alındı.

Gaziantep'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yolla giriş yapmaya çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 6 kişi yakalandı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tsk'dan 3 Flaş Açıklama! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0