ULUSAL

Tsk Uzmanlığını Dünya Ordularıyla Paylaştı

 
 80
Tsk Uzmanlığını Dünya Ordularıyla Paylaştı - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava hücum harekatı konusundaki uzmanlığını dünya ordularıyla paylaştı.
Bafra Haber

 |  - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava hücum harekatı konusundaki uzmanlığını dünya ordularıyla paylaştı.

ass="classindent" style="text-indent: 10px; color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Arial, 'Times New Roman TUR', Verdana;"> Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında İzmir'in Seferihisar ilçesinde 8 ülkeden yaklaşık 860 askeri personelin katıldığı hava hücum harekatı eğitimi başarıyla tamamlandı. Önce TSK'ya ait toplam 16 adet Cougar, Skorsky ve UH-1 helikopteri, İzmir'in Urla ilçesi Menteş bölgesinde hazırlandı. Ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen askeri personel, TSK mensuplarıyla birlikte helikopterlere bindi. Tatbikat kapsamında düşman derinliklerinde veya düşman kontrolü altındaki bölgelere hava hücum harekatı yapıldı. Seferihisar Doğanbey bölgesinde hedef bölgeye ulaşan helikopterler, personeli hızla tahliye ettikten sonra olay yerinden ayrıldı. Helikopterden inen askerler önce çevre güvenliğini aldı. Sahada arazi bilgilerini harita üzerinden değerlendirdikten sonra alana yayılan askerler hafif silah atışları da yaptı. Planlanan hedefler teker teker ele geçirildi. Bu arada helikopterler alana top ve 107 milimetre çok namlulu roketatar sistemleri de indirdi. Tatbikatta yaralanan bir askerin operasyon bölgesinden tahliye edilmesi eğitimi de yapıldı.

Harekata katılan Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin askerleri, TSK personeli tarafından hava hücum harekatı konusunda bilgilendirildi. 8 ülke silahlı kuvvetlerinden 860'a yakın personelin katıldığı tatbikata 74 ülkeden de yabancı askeri gözlemci davet edildi. Bugüne kadar yapılan en kapsamlı tatbikat olarak nitelendirilen Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı, 4 Haziran'da sona erecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tsk Uzmanlığını Dünya Ordularıyla Paylaştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0