ULUSAL

Sınırda Sıcak Saatler!

 
 68
Sınırda Sıcak Saatler! - Suriye sınırında bulunan hudut karakolu sorumluluk alanında mevzilenmiş olan obüslere saldırıda bulunan DAEŞ mensubu teröristlerin 11'i ölü olarak ele geçirildi.
Bafra Haber

 |  - Suriye sınırında bulunan hudut karakolu sorumluluk alanında mevzilenmiş olan obüslere saldırıda bulunan DAEŞ mensubu teröristlerin 11'i ölü olarak ele geçirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye sınırında Karakamış bölgesinde Çiçekhan Hudut Karakolu sorumluluk alanında mevzilenmiş olan Fırtına obüslerine DEAŞ teröristlerince saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda mevzide bulunan 3 Fırtına obüsünden biri isabet alırken, hemen yakınında bulunan mühimmat alev alarak yanmaya başladı. Güvenlik güçleri ateşin açıldığı bölgedeki havan mevzii ve birçok aracı kısa sürede tespit ederek imha etti. Meydana gelen çatışma sırasında 11 DAEŞ mensubu terörist de etkisiz hale getirildi.

"SOSYAL MEDYADA YER ALAN HABERLER GERÇEK DIŞIDIR"

Askeri kaynaklar, çıkan çatışmada zayiat verilmediğini açıklarken, sosyal medyada yer alan haberlerin de gerçek dışı olduğunu belirtti. Bölgede yapılan ilk incelemelere göre atılan merminin havan mevziinden değil bir tanksavar silahından atıldığı tespit edildi. Açıklamada, tanksavar silahının atıldığı mevziinin hemen 70-100 metre batısında bulunan havan mevziinin tank ve obüslerle ateş altına alınarak imha edildiği belirtildi. Açıklamada, Fırtına obüslerinin uzaktan tanka benzediğinden dolayı medyada yanlış ifadelerin dolaştığı kaydedildi.

Sadırının ardından koalisyona ait F-15 uçakları ve İHA'ların süratle havalandığı ancak ateş edilen bölgede imha edilmiş havan mevziinden başka bir hedefe rastlamadığı havan topunun bölgeye vurulan araçla çekilerek kısa sürede mevzilendirilmiş olabileceği belirtildi.  

MUSA ERDOĞAN

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sınırda Sıcak Saatler! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0