GÜNDEM

TURŞUCUDAN MÜZİK SHOW

 
 246
TURŞUCUDAN MÜZİK SHOW - Samsun'un Bafra ilçesi, Yaka Mahallesi Cami Sokak'ta bulunan evli ve üç çocuk babası, meşhur Karabiber Turşucusu Sinan Karabiber (44), işlerinin kötüye gitmesi sonucu ilginç bir yöntemle dükkanına müşteri çekmeye başladı. İlkokul mezunu Turşucu Sinan Karabiber, kendisinden turşu satın alan müşterilerine mızıkalı ve orgla konser veriyor. Müşteriler ise istedikleri şarkıları istekte bulunarak müzik zevklerini  tatmin ediyor.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesi, Yaka Mahallesi Cami Sokak'ta bulunan evli ve üç çocuk babası, meşhur Karabiber Turşucusu Sinan Karabiber (44), işlerinin kötüye gitmesi sonucu ilginç bir yöntemle dükkanına müşteri çekmeye başladı. İlkokul mezunu Turşucu Sinan Karabiber, kendisinden turşu satın alan müşterilerine mızıkalı ve orgla konser veriyor. Müşteriler ise istedikleri şarkıları istekte bulunarak müzik zevklerini tatmin ediyor.

30 senelik baba mesleği olan ve yıllar önce Türkiye'nin değişik illerine olmak üzere Almanya'ya turşu ihraç ettiklerini söyleyen Turşucu Sinan Karabiber, kendisinin Tekel'den emekli olduktan sonra babasının bıraktığı baba mesleği turşuculuğu, yeniden eski günlerine kavuşturmak için turşuculuk yapmaya karar verdiğini söyledi. Turşucu Sinan Karabiber; "Babam 30 sene önce çok Bafra'nın meşhur turşucularından birisiydi. İşlerimiz Türkiye'nin dışına taşmıştı. Almanya'dan özel turşu istekleri alıp , ihraç ettik. Babamı kaybedince, ben Tekel'de çalıştığım için işimizi yürütemedik. Ancak emekli oldum. Şimdi yeni yeni eski günlere döndüm. Ne yazıkki işler eskisi gibi iyi değil. Günlük 5-6 yüzbinlira ancak kazanabiliyorum. Ayrıca benim müzisyenliğim var. Dükkanıma gelen müşterilerime daha iyi hizmet vermek ve işlerimin açılması için mızıka ve orgla müzik ziyafeti veriyorum" dedi.

"NİŞAN VE DÜĞÜN TÖRENLERİNDE HALKIN HİZMETİNDEYİM"
15 yıldır müzikle iç içe olup, org, mızıka ve akordion çaldığını belirten turşucu Sinan Karabiber, işlerinin daha iyi açılması için dükkanına org koyarak, müşterilerinin turşu satın aldıktan sonra beğendikleri takdirde düğün ve nişan törenlere katılıp salonlarda müzik ziyafeti verebileceğini söyledi.

Turşucu Sinan Karabiber, "Hiçbir nota ve müzik eğitimi almadım. Duyduğum bir şarkıyı hemen çalabiliyorum. Müşterilerim turşu almaya geldiği zaman, turşunun tadına baktırıp, hangi şarkıları çalmamı istediklerini soruyorum. Genelde genç müşterilerimiz yeni şarkıları istiyorlar. Hemen çalıyorum. Müşterilerim afiyetle hem turşularını yeyip, hem de istek müziklerini dinliyorlar. İstek olursa evlerde, salonlarda, düğünlerde, nişanlarda müzik ziyafetlerime devam edebilirim" diye konuştu.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • TURŞUCUDAN MÜZİK SHOW içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0