ULUSAL

Dizisi Reyting Rekorları Kırıyor, Türbesi Dökülüyor

 
 146
Dizisi Reyting RekorlarıKırıyor, Türbesi Dökülüyor - >Son 21 ay içince 2 kere tadilat gören Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlaklar ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemezken, gelen ziyaretleri hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyor.
Bafra Haber

 |  - >Son 21 ay içince 2 kere tadilat gören Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlaklar ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemezken, gelen ziyaretleri hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyor.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bulunduğu Söğüt'te, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2015 yüklenici firma ile sözleşme yapılarak başlanan tadilat, 734'üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne yetiştirilmişti. Kutlamalar sonrası Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlakların ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilememiş, teslim edildiği tarihten sonra bir tadilat daha görmüştü. Muhteşem, ihtişamlı iç ve dış görünüşü ile geçtiğimi ay hizmete açılan türbe tekrar eski haline dönerken, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyarete gelen vatandaşlar hoş olmayan görüntüler karşısında kalıyor.

"DİZİSİ REKORLAR KIRIYOR AMA TÜRBE İÇİNE GİRİNCE ÇOK ÜZÜLDÜK"
Konuya değerlendiren Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Başkanı Arif Durmuş, TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizinini izlenme rekorlarının kırdığı, ancak türbedeki görüntünün üzüntü verici olduğunu anlattı. "Diriliş Ertuğrul dizisi yayınlandı dizi rekor kırıyor, ama türbenin hali pek işler açıcı değil" diyen Durmuş, "Şehir dışından misafirlerimiz geldi ve türbeyi ziyaret ettik. Gelen misafirlerimiz türbenin halini görünce çok üzüldüler. Bu türbe geçtiğimiz aylarda tadilatlardan geçti. Türbe girişindeki tabelada da yazıyor zaten. Fakat nedense bizim bu değerlerimiz, ecdatlarımızın korunması için gerekeni yapıyor mu yapmıyor mu bilemeyiz. Ama bizim bir talihsizliğimiz var. Bilecik küçük bir il olduğu için Osmanlı'nın kurulduğu yer Söğüt ve bir çok tarihi değerimiz var. Daha önceden ilimizde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün şubesi vardı. İlimiz küçük olunca bu şube kapandı. Derdimiz ya da bir sıkıntımız olduğu zaman oraya gidip anlatabiliyorduk. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu olarak ta Eskişehir'e bağlıyız. Ne yazık ki bu Kurula Bilecik'teki üniversitemizden giren yok. Ankara'dan Eskişehir'den Bursa'dan giren oluyor kurula ama biz yokuz. Biz de şikayetlerimizi değil de dertlerimizi anlatıyoruz. Kuruldan tadilatların daha iyi ve tam anlamıyla yapılmasını istiyoruz. Gerekirse bitmeden ziyarete açılmamalı. Bakın bizim Şeyh Edebali türbemizin vernikli yerleri de yağmurdan zarar görebiliyor. Ama bunu iletebilecek bir yerimiz yok Bilecik'te. Söğüt bu konudan biraz şanslı, çünkü, bir vakıfları var. Ertuğrul Gazi Vakfı Başkanı Söğüt Kaymakam ve Belediye Başkanı. Bunların yapılması lazım dense, maddiyat açısından halkımız elinden geleni yapar. Bu dökülen yerleri yaptırmak istesek bizim insanımız bunu herhangi bir karşılık beklenmeden yapar" dedi.

"OSMANLININ İZLERİNİN ÜSTÜNE BASTIM O İZLERİN ÜSTÜNDEN YÜRÜDÜM"
Yetkililerden destek isteyen Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Başkanı Arif Durmuş, "Bizlere biraz destek versinler. Bize gönül desteği versinler, yaptırın bunu desinler, biz elimizden gelen her şeyi yaparız. Az önce içeri girdim 4 gün elektrikler kesilmiş. Daha bugün gelmiş. Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Ertuğrul Gazi'nin Türbesinde burada rehberimiz yok. Üniversitemizde hocalarımız var da tam anlamıyla bir rehbere sahip değiliz. Fakat buraya gelen rehberler biri başka bir şey söylüyor, diğeri başka bir şey söylüyor. Bu insanlarda burayı ziyaret ettiğinde sadece türbe ile kalmayarak Osmanlı'nın izlerini bıraktığı tüm yerleri görmelerini istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dizisi Reyting Rekorları Kırıyor, Türbesi Dökülüyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0