ULUSAL

Davutoğlu'ndan Ypg Açıklaması

 
 92
Davutoğlu'ndan Ypg Açıklaması - >Başbakan Ahmet Davutoğlu, angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarında tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulduğunu söyledi.
Bafra Haber

 |  - >Başbakan Ahmet Davutoğlu, angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarında tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulduğunu söyledi.

Davutoğlu, Erzincan'da yaptığı açıklamada, "Suriye rejiminin uzantısı olan terör örgütü, Rusya'nın sivil halkı bombalamasıyla iş birliği yapan bu terör örgütü, Azez'e dönük bir saldırıda bulundu. Bu saldırılar sırasında sınırlarımıza da yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur" dedi.

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la bir görüşme yaptığını belirterek, "Biden'a Türkiye'nin tutumunu ifade ettim. Her türlü tedbiri alacağımızı söyledim. YPG unsurlarının her hamlesine önlem alırız. YPG bir Kürt örgütü değildir. PKK ve YPG bir terör örgütüdür. YPG ve PYD Kandil'le irtibatlı bir terör örgütüdür. Suriye rejiminin kuklasıdır. Etnik kıyım yapan bir örgüttür. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşsın.
Türkiye'nin sessiz kalmasını kimse beklemesin" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Davutoğlu'ndan Ypg Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0