ULUSAL

Bursaspor'da 13 Milyon Tl'lik Fiyasko

 
 55
Bursaspor'da 13 Milyon Tl'lik Fiyasko -
Bafra Haber

 |  - 

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında dün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Ligde 4 maç aranın ardından mağlubiyet yaşayan yeşil-beyazlılarda, eleştirilerin odak noktasında ise sezon başında kadroya katılan Balazs Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Miroslav Stoch var.

TOM DE SUTTER'İN ŞUTU YOK

Hücum hattında Tomas Necid ve Sercan Yıldırım'ın cezası sebebiyle Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ileri uçta Tom De Sutter'e şans verdi. 75 dakika sahada kalan ve isabetli şut çekemeyen Sutter, yerini Miroslav Stoch'a bıraktı. Oyundan alınırken yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından ıslıklanan Belçikalı oyuncu, geride kalan haftalarda skora katkı sağlayamadı. Sutter, Bursaspor'dan yıllık 1 milyon Euro garanti ücret alacak.

STOCH'A MAÇ SONU TEPKİ

Yeşil-beyazlıların sezon başında Fenerbahçe'den kiraladığı Miroslav Stoch'un ise Sercan Yıldırım'ın yokluğunda ilk 11'de yer alması beklenirken, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu 18 yaşındaki golcü isim Kubilay Kanatsızkuş'u 11'de sahaya sürdü. Süper Lig'de ilk kez görev alan Kubilay, 83 dakika sahada kaldı. Miroslav Stoch 75. dakikada Tom De Sutter'in yerine oyuna dahil olurken, karşılaşmanın sonunda yeşil-beyazlı taraftarların tepkisini çekti. Stoch, yeşil-beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret alıyor.

DZSUDZSAK ESKİ GÜNLERİNİ ARATIYOR

Hollanda'nın PSV Eindhoven ekibi ve Rusya'nın Dinamo Moskova takımında forma giydiği dönemlerde gösterdiği performans ile birçok takımın transfer listesinde yer alan Macar kanat oyuncusu Balazs Dzsudzsak ise eski günlerini aratıyor. Sezon başında katıldığı Bursaspor'da ligde 18 maçta görev alan Dzsudzsak, 3 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Ortaya koyduğu oyunu ile hayal kırıklığı yaşatan Macar futbolcu, Gençlerbirliği karşılaşmasında 83. dakikada Kubilay'ın yerine oyuna dahil olurken, maçın son düdüğünün ardından Stoch ile birlikte taraftarların tepkisi ile karşılaşan bir diğer isim oldu. 29 yaşındaki oyuncunun yıllık garanti ücreti ise 1 milyon 700 bin Euro.

52 LOCA DAHİ ÜCRETLERİNİ KARŞILAMIYOR

Toplam 72 locaya sahip Bursaspor'un yeni stadyumu Timsah Arena'da, 3'üncü ve 4'üncü kategori locaların tamamının 1 yıllığına satılması halinde dahi 3 oyuncunun yıllık garanti ücretlerini karşılamıyor. Toplam 18 adet bulunan ve 1 yıllığı 100 bin Dolar olan 3'üncü kategori localar ile 34 adet yer alan ve 1 yıllığı 50 bin Dolar olan 4'üncü kategori locaların tamamının satılması halinde Bursaspor Kulübü, yaklaşık 10 milyon 250 bin TL gelir elde edecek.

3 OYUNCUNUN YILLIK ÜCRETİ 13 MİLYON TL

Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın önemli bir gelir elde etmek için satışlarına büyük önem verdiği locaların 1 yıllığına satışa çıkarılan 52 adetinin kulübe kazandıracağı ücret, Dzsudzsak, Sutter ve Stoch'un yıllık ücretleri dahi karşılamıyor. Bursaspor Kulübü, verim alamadığı 3 futbolcusuna yıllık toplamda 13 milyon TL ödeme yapacak. 52 adet locanın geliri ise 10 milyon 250 bin TL.

ALİ AY: "İNŞALLAH BÖYLE YANLIŞLIKLAR YAPILMAZ"

Geçtiğimiz günlerde işadamı Erkan Özbey'in loca desteği için geldiği Özlüce Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Tablo çok ağır. Transfer yaparken sırf transfer yapmak için yapmamamız lazım. Artı kulübümüzün gelirlerine göre transfer yapmamız lazım. İnşallah tasarıyı bekliyoruz. Tüm kulüpler bu tasarıyı bekliyor. Bundan sonra inşallah böyle yanlışlıklar yapılmaz. Biz yapmamak için geldik. Hem de mali ve sportif açıdan başarılı olmak için geldik" ifadelerini kullanmıştı. 

MESUT ALAN

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bursaspor'da 13 Milyon Tl'lik Fiyasko içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0