ULUSAL

Angela Merkel'in Eşi Türkiye'de

 
 78
Angela Merkel'in Eşi Türkiye'de - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer, 'Uluslararası Kataliz Konferansı' için Bursa'ya geldi.
Bafra Haber

 |  - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer, 'Uluslararası Kataliz Konferansı' için Bursa'ya geldi.

Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı, yurt dışından da alanında öncü bilim insanlarını ağırlıyor. Petrokimya devi şirketleri de bir araya getiren kongreye başta Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olmak üzere, Prof. Dr. İr. K.P. De Jong, Prof. Dr. Ümit Özkan, Prof. Dr. Fabrizio Cavani, Dr. Volkan Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun konuşmacı olarak katıldı. 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan kongrenin ana konuları arasında sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konular ele alınacak.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Dünyanın farklı noktalarından birçok değerli bilim insanını bir araya getiren bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir bilim ve araştırma üniversitesi olarak bu tür organizasyonlara kendini bilimsel açıdan geliştirmeyi hedefleyen akademik kadromuz ve onların yetiştireceği genç beyinlere katkı sağlayacak bilimsel çalışmaların herkese fayda sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Angela Merkel'in Eşi Türkiye'de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0