SAMSUN

9 Bin Kişi Atakum'a Taşındı

 
 212
9 Bin Kişi Atakum'a Taşındı - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçenin nüfusunun yüzde 5
Bafra Haber

 |  - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçenin nüfusunun yüzde 5

90 arttığını belirterek, "Sürekli gelişen ve değişen yapısı ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen ilçemizdeki bu artış bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor" dedi.

Başkan İshak Taşçı, TÜİK'in açıkladığı verilere göre Atakum'un nüfusunun yüzde 5.90 daha arttığını hatırlatarak, "Sürekli artan nüfusumuz karşısında bizimde sürekli olarak sorumluluğumuz artıyor. Projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte Atakum ilçesini sadece Samsun'da ya da Karadeniz Bölgesi'nde değil, Türkiye'de ve ardından da dünyada bilinen, hayranlık duyulan bir ilçe haline getirme hedefimize daha da yakınlaşacağız " diye konuştu.

Atakum ilçesinde yaşanan nüfus artışı karşısında sorumluluklarının her geçen gün daha da arttığını söyleyen Taşçı, "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre Atakum ilçesinin nüfusunun artışta olduğu belirtildi. 149 bin 226 olan nüfusumuz 158 bin 31'e ulaştı. Bu veriye göre nüfusumuz yüzde 5.90 oranında artış gösterdi. Sürekli göç alan ve değişen, gelişen yapısı ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen ilçemizdeki bu artış bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. İlçesinde çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Her yıl on bin civarında nüfus artışının yaşandığı ilçemizde bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

7 YILDA YÜZDE 46 ARTTI

TÜİK verilerine göre Atakum ilçesinde 2008 yılı nüfusu 107 bin 953 iken 2014 yılında bu rakam 158 bin 31'e ulaştı. 7 yıllık zaman zarfında Atakum ilçesinin nüfusu yüzde 46 civarında artış oldu. Atakum ilçesinin nüfusu en fazla olan mahallesi 26 bin 786 ile Yeni Mahalle olurken, onu 25 bin 626 ile Cumhuriyet Mahallesi ve 20 bin 462 ile Mimar Sinan Mahallesi takip etti. Erkek nüfusunun 76 bin 998 olduğu ilçede kadın nüfusu ise 81 bin 33 olarak belirlendi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 9 Bin Kişi Atakum'a Taşındı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0