SAMSUN

82 Yaşında Tartıcılık Yaparak Geçimini Sağlamaya Çalışıyor

 
 116
82 Yaşında TartıcılıkYaparak Geçimini Sağlamaya Çalışıyor - Samsun'da yaşayan 82 yaşındaki Hasan Özcan, seyyar tartıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun'da yaşayan 82 yaşındaki Hasan Özcan, seyyar tartıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor

Hasan Özcan, hayatı boyunca simsarlık yaptığı ve sigortalı bir işe giremediği için emekli olamadı. Çeşitli büyük şehirlerde aynı işi yapan ve 1974 senesinde Samsun'a gelerek eski otogarda simsarlık yapmaya başlayan Özcan, 2006 yılında bu otogarın yıkılmasıyla birlikte işinden de oldu. 10 yıldır Samsun'da baskülü ile seyyar tartıcılık yaparak günde kazandığı ortalama 15 lira geçim mücadelesi veren Özcan'ın sol kolu aşırı soğuklarda çok kaldığından dolayı felç oldu.

Yıllardır Samsun sokaklarında seyyar baskülü ile insanları tartarak para kazanmaya çalışan Hasan Özcan, "Buraya yerleşene kadar bütün Türkiye'yi neredeyse dolaştım. Bu işe başlayana kadar da simsarlıktan başka bir şey yapmadım. 2 çocuğum var. İkisi de evli ama onların durumu da benden farksız değil. Hanımım şeker hastası, evde yatıyor. Sadece 3 ayda bir az miktarda yaşlılık parası alıyorum. 1974 senesinde Samsun'a geldim. Eski garajların olduğu yerde simsarlık yapmaya başladım. Eski otogar yıkılınca işsiz kaldım ve sokaklarda seyyar tartıcılık yapmaya başladım. Bir kişiyi 50 kuruştan tartıyorum. Günde ortalama 10-15 lira arasında para kazanıyorum. Cumhuriyet Meydanı çevresinde seyyar tartımla para kazanıp evimi geçindirmeye çalışıyorum" dedi.

"SOĞUKTAN KOLUM FELÇ OLDU"

Soğuklarda işinin çok zor olduğunu belirten Özcan, "Bazen aşırı soğuklar oluyor. 2 sene önce soğukta çok kaldığım için sol koluma felç vurdu. ÖMÜ Tıp Fakültesi'nde 4 ay tedavi gördüm. Bir kolum sakat. Bu şekilde çalışarak hayatımı kazanmaya çalışıyorum. Vatandaşları 50 kuruştan tartmama rağmen neredeyse kimse tartılmıyor. Zaten kış olduğu için kimse yanaşmıyor. Yazın da günde en fazla 20-25 kişi tartılıyor. Yetmiyor ama yine de çalışmadan da olmuyor" diye konuştu.

82 yaşındaki Özcan, 10 yıldır Samsun Cumhuriyet Meydanı çevresinde baskülüyle birlikte insanları tartmak için bekliyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 82 Yaşında Tartıcılık Yaparak Geçimini Sağlamaya Çalışıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0