SAMSUN

7 Kişinin Öldüğü Kazada Lpg Tankı Değil, Benzin Deposu Patlamış

 
 300
7 Kişinin Öldüğü Kazada LpgTankı Değil, Benzin Deposu Patlamış - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, 17 Ocak tarihinde Terme ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin yanarak öldüğü kazada araçtaki LPG tankının değil, benzin deposunun patladığını söyledi
Bafra Haber

 |  - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, 17 Ocak tarihinde Terme ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin yanarak öldüğü kazada araçtaki LPG tankının değil, benzin deposunun patladığını söyledi

17 Ocak 2015 tarihinde Samsun'un Terme ilçesindeki Sakarlı mevkisinde gece saat 00.30'da meydana gelen ve 7 kişinin yanarak can verdiği trafik kazasındaki yangının otomobildeki LPG tankının patlaması sonucu değil, benzin deposunun ve benzinin tutuşması sonucu meydana geldiğini belirten MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, kaza sonrası uzman makine mühendislerinin aracı incelediklerini söyledi.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Gürkan, "17 Ocak 2015 tarihinde Terme ilçemiz Sakarlı mevkisinde meydana gelen trafik kazası sonrası minibüsün yanması ve vatandaşlarımızın yanmasıyla sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili uzman makine mühendislerinden oluşan ekibimiz yerinde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sonucunda kamuoyunun da bilinenin aksine söz konusu trafik kazası sonucu meydana gelen yangının LPG yakıt tankının patlamasından kaynaklanmadığı, aracın benzin deposunun ve benzinin tutuşmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Uzmanlarımızın yaptığı incelemede kaza sonrası LPG tankından aracın LPG yakma sistemine yakıtın transferini sağlayan bakır boruların kesildiğini ve bundan dolayı tankın üzerindeki emniyet sisteminin devreye girerek yakıt akışını kestiğini ve tankta da LPG yakıtı bulunduğunu tespit etmişlerdir" dedi.

Yasal mevzuata ve yönetmeliklere uygun LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçların en az benzinli ve motorin araçlar kadar güvenli olduğunun altını çizen Güven, "Ülkemizde şuan trafikte bulunan araçlarımızın yüzde 42'si LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçlardır. LPG, gerek maliyetinin uygun olması, gerekse çevreci özelliği nedeniyle ülkemizde hem çevre kirliliğine hem de cari açığa pozitif katkı sağlayan bir yakıttır. Ancak buradan ilgilileri ve yetkilileri uyarmak istiyoruz. LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçların trafik muayeneleri esnasında sızdırmazlık raporlarını hafif kusurlu sayarak muayenelerini tamamlamalarını, biran önce bitirmelerini ve muayenede mutlaka LPG sızdırmazlık kontrolünü aramalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 7 Kişinin Öldüğü Kazada Lpg Tankı Değil, Benzin Deposu Patlamış içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0