SAMSUN

51 İşçiye Yol Veren Erdoğan Tok Odatv'nin Manşetinde

 
 2429
51 İşçiye Yol VerenErdoğan Tok Odatv'nin Manşetinde - ODATV.COM İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un söz verdiği halde 51 işçiye yol vermesini manşetine taşıdı. Başkan Tok, çıkan haberler üzerine İHA'ya açıklamada bulundu.
Bafra Haber

 |  - ODATV.COM İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un söz verdiği halde 51 işçiye yol vermesini manşetine taşıdı. Başkan Tok, çıkan haberler üzerine İHA'ya açıklamada bulundu.

İŞTE ODATV.COM'UN MANŞETİNE TAŞIDIĞI O HABER:
AKP'li Başkan yüzlerce kişinin ekmeği ile oynadı
30 Mart yerel seçimlerinin ardından el değiştiren belediyelerde işçi kıyımları başladı. Samsun İlkadım Belediyesi`ni seçimler sonucu MHP`li Necattin Demirtaş`tan devralan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mazbatasını almasından iki hafta sonra 51 personelini akdini feshetti.

AKP`li başkan seçim öncesi "kimsenin ekmeği ile oynanmayacak"demesine rağmen sözünde durmayarak 51 personelin iş akdini fesh etti. Ayrıca, eski başkanın makam şoförü de dâhil olmak üzere 150 personel çöp toplama işine sürüldü.

PARTİLİLER İŞE BAŞLAYACAK

Başkan Tok, eski belediye başkanının makam şoförü de dâhil olmak üzere 150 personeli de çöp toplama işine verdi. Çöp işinde çalışmak istemeyen personelin ise iş akdi fesh edilecek. Böylece yaklaşık 200 kişi işsiz kalacak. Başkan Tok`un bu yöntemle, seçim öncesi iş sözü verdiği partilileri işe alacağı öne sürüldü.

SEÇİM VAADİ BOŞ ÇIKTI

Başkan Tok, seçim öncesi 9 Şubat`ta gazetelere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacaklarını söyleyerek, "Şu an İlkadım Belediyesi'nde çalışan işçi kardeşlerimiz rahat olsun. Hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle, işiyle, aşıyla uğraşmayacağız. Tedirgin olmasınlar. Tüm çalışanlarımız ve aileleri rahat olsun. Biz her zaman çalışanımızın yanında olduk. Alın terinin, emeğin ve çalışanın her zaman yanındayız. Bu tavrımızın ispatı, 2004-2009 yılları arasındaki yönetim anlayışımızdır. Hiç kimse tedirgin olmasın. Bizim, her çalışanımıza ihtiyacımız var. Gönülleri rahat olsun"demişti.

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

 

 

    ERDOĞAN TOK: "ÇALIŞAN BAŞIMIZIN TACI" 
- İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN TOK: 
- "İŞE GELMEDEN MAAŞ ALANLARLA VE İŞ HUZURUNU BOZANLARIN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ" 


SAMSUN (İHA) - Çalışanın ekmeği ile oynamadıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, işe gelmeden maaş alanları, iş huzurunu ve disiplinini bozanları, emekli olduktan sonra belediyede işe girenlerin kurumla ilişiğini kestiklerini ifade etti. 
Yerel seçimler öncesi sıklıkla dile getirdiği gibi "˜alın terinin ve emeğin` her zaman savunucusu olacaklarını belirten Başkan Erdoğan Tok, "Görevi teslim aldıklarında borç ve personel konusu başta olmak üzere birçok sorunla karşılaştık. Kavganın ve huzursuzluğun had safhada olduğu, aile ortamının yok edildiği bir belediye teslim aldık. Kurum disiplinini, iş huzurunu ve güvenini sarsan kişiler gördük. İşe gelmeden maaş alan "˜bankamatik` diye tabir edilen kişiler tespit ettik. Suçlarını tespit ettiğimiz kişiler hakkında tutanak tuttuk ve ilişiklerini kestik. Bunlar, geçmişte kamuoyuna yansıdığı gibi diğer çalışanlarımıza ve amirlerine huzur vermeyen tehditle iş barışını bozan kişiler. Bu tür insanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Başka kurumda emekli olduktan sonra belediyede işe alınanlarının iş akdini feshettik. İşsiz birçok gencimiz varken neden emekliler belediyede maaşa bağlanır, anlamakta güçlük çekiyorum. Maalesef, bir önceki dönemde, işin niteliğine göre adam alınmamış. Adama göre iş ayarlanmış. Deneyim, tecrübe ve liyakat kriterleri göz önünde bulundurulmamış" dedi.

"İŞİNE SAHİP ÇIKANIN YANINDAYIZ"
Siyasi saiklerle hareket etmediklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çalışanlarımız rahat olsun. İşine ve ekmeğine sahip çıkanların her zaman yanında olacağız. Son beş yılda birlik ve beraberlik ortamının yok olduğu, çalışanın amirine hakaret ettiği, iş huzurunun ve disiplinin bozulduğu İlkadım Belediyemizde aidiyet duygusunun, aile ortamının sağlanması için çalışıyoruz" diye konuştu.
Başkan Erdoğan Tok, bir önceki dönem İlkadım, Gazi ve Yeşilkent belde belediyelerinin birleşmesiyle toplam sayısı bin 100 olan personelden norm fazlası 500 işçinin 5747 ve 6111 sayılı Yasa diğer kamu kurumlarına gönderildiğini, buna rağmen daha sonra 600`ün üzerinde şirket personeli alındığını söyledi. Geçmiş dönemden gelen personel fazlalılığının belediyenin belini büktüğünü kaydeden Başkan Tok, bir önceki belediye idaresinin 2010 yılında başka kurumlara gönderdiği personel sayısının iki katına yakın bir değerde, belediyeye şirket üzerinden işçi alımı yapıldığını belirtti. Bugün itibariyle işçi ve memur olarak belediyenin toplam bin 275 olan personelinin bulunduğa dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok, belediyenin hizmet üreten kurum yerine adama göre iş verilen kurum haline getirildiğini vurguladı.
(SAM-SLH-Y)

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 51 İşçiye Yol Veren Erdoğan Tok Odatv'nin Manşetinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0