GÜNDEM

5 Numaralı Dolmuşçular Kontak Kapattı

 
 1455
5 Numaralı Dolmuşçular Kontak Kapattı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde hizmet yapan 5 numaralı dolmuş hattı çalışanları, 1 ve 3 numaralı dolmuş hatlarının illegal bir şekilde 5 numaralı dolmuş hattının güzergahında çalıştığını iddia ederek kontak kapatma eylemi yaparak yolcu taşımayı durdurdu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde hizmet yapan 5 numaralı dolmuş hattı çalışanları, 1 ve 3 numaralı dolmuş hatlarının illegal bir şekilde 5 numaralı dolmuş hattının güzergahında çalıştığını iddia ederek kontak kapatma eylemi yaparak yolcu taşımayı durdurdu.

Sabah saat 08.00`dan 12.00 saatleri arasında kontak kapatan 5. numaralı dolmuş çalışanları Bafra Adliyesine suç duyurusunda bulunmak üzere nöbetçi savcıya gitti. Bafra Emniyet Müdürlüğüne yönlendirilen Dolmuş hattı çalışanları durumu aktararak suç duyurusunda bulundu.

Dolmuş çalışanları emniyet yetkilileri ile görüşerek, kendilerine geçici olarak bu durumun çözüleceği ve 1 ve 3 numaralı dolmuş hattı çalışanlarının güzergahtan çıkarılacağı, Pazartesi günü gerekli mercilerle görüşülene kadar tekrar çalışmaya başlanmasını söylediklerini belirterek, eylemin geçici olarak son bulduğunu söylediler ve eylem 5 saat üzerine sona erdi.

5 numaralı dolmuş hattı durak başkanı Celal Sürmeli, "Bugün arabalarımızı güzargahtan çıkartıp eylem yaptık.  1 numaralı ve 3 numaralı dolmuş hatları birleştiğinden dolayı 1 hat daha çıkarttılar aralarında ve 1 numaralı hat şoförleri sabah saatlerinden beri güzergahları olmayan Bulvar, Elekçi yokuşu, Türkeş Parkı istikametinden Kent Meydanı ve oradan ve Şoförler Cemiyetinin önünden beri yeni yapılan AVM`den dönüş yaparak tekrar Türkeş Parkı ve Atatürk Bulvarı istikametinden Beşyol mıntıkasına doğru devam etmektedir.  Şuanda onu geçici olarak durdurttuk. Ancak bunu Pazartesi günü tekrar yöneticilerimizle görüşmek şartıyla olduğu söylendi bize. Bu durum tamamen 1 numaralı ve 3 numaralı dolmuş hattının bizim hakkımız üzerinden güzergah değiştirmesi, daha öncede yapıldı bu dilekçeler verip Atatürk Bulvarını işgal etmeye kalktılar.  1 numaralı dolmuş hattı ve 3 numaralı dolmuş hattı devamlı 5 numaralı dolmuş hattı üzerinde oyun oynuyor. Şuanda bu yaptıkları yasal değil. Yasal olmadığı için bizim vatandaşlarımızı da bizi de mağdur etmişlerdir." dedi.

Durak çalışanlarından Şahin Çelebi ise konu hakkında şunları söyledi:

Bizim hiçbir malumatımız yoktu. 3 numaralı ve1 bir numaralı dolmuş hatları elekçi yokuşundan aşağı otogardan beri yeni yapılan AVM`den tekrar otogar ve hiç hakkı olmayarak garajlardan tekrar bulvar üzerinden bizim güzergahımız üzerinden, Beşyol`a yeni güzergah çizerek kafasına göre çalışmıştır.

Bizde olayı protesto etmek için bu gün sabah saatlerinden beri kontak kapattık. Telefon diplomasisi cevap vermedi ve Bafra emniyeti ile nöbetçi savcı ile görüşmek istediğimizi aktardık. Nöbetçi savcı yerinde olmadığından emniyetle görüşerek gerekli bilgiyi aktardık.  Emniyet yetkililerinin devreye girmesi ile güzergahları istila eden 1numaralı ve 3numaralı hatların, 5 numaralı hattın güzergahından çekileceğini belirterek işin normal seyrinde devam etmesi için işimizin başına dönmemizi istediler. Bizde şuan işimizin başına döndük.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 5 Numaralı Dolmuşçular Kontak Kapattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0