SAMSUN

49 Yıldır Ayaklarını Elleri Yerine Kullanıyor

 
 1390
49 Yıldır Ayaklarını Elleri Yerine Kullanıyor - Samsun`un Alaçam ilçesinde kolları olmayan engelli vatandaş 49 yıldır ayaklarını ellerinin yerine kullanıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Alaçam ilçesinde kolları olmayan engelli vatandaş 49 yıldır ayaklarını ellerinin yerine kullanıyor

Doğuştan iki kolu olmayan engelli 49 yaşındaki Bayram Yiğit, kolları olmamasına rağmen ayaklarını elleri gibi kullanarak birçok ihtiyacını kendisi karşılıyor. Ayaklarını elleri gibi kullanabilen Yiğit, ayak parmakları ile tuttuğu kalemle yazı yazabiliyor, televizyon kumandasını kullanabiliyor, yüzünü köpükleyerek tıraşını olabiliyor, mutfakta musluğu açarak bardağa su doldurabiliyor, kitabı tutarak okuyabiliyor. Sadece tuvalette ve giysilerini giyip çıkarmada ailesinden yardım görüyor.

1965 yılında Doyran köyünde engelli olarak dünyaya gelen Bayram Yiğit, "Bütün yaşantım köy ve civarlarında geçti. 1985 yılında Alaçam Tekel Fabrikası`nda işe başlayarak 15 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. Omuz kemikleri ince protez yaptırarak tuvalet ve yemek ihtiyaçlarını karşılasın istedim ama o zamanlar " Ã‹Å"olmaz` dediler. Fakat bu zamanda teknolojinin gelişmesiyle şayet protez kol takılma imkanı varsa bunu istiyorum. Evliliği düşünüyorum ama bu zamana kadar olmadı. Nasip değilmiş. Şayet bulabilirsen hala evlenmeyi düşünüyorum. Kendime göre benimle ilgilenen biri olursa evlenmeyi düşünüyorum"    şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 49 Yıldır Ayaklarını Elleri Yerine Kullanıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0