ULUSAL

27 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

 
 93
27 Yıl Sonra Gelen Mutluluk - Adana'dan Kayseri'ye çalışmaya gittiği sırada annesi tarafından başkasına verilen kızına 27 yıl sonra kavuşan baba gözyaşlarını tutamadı.
Bafra Haber

 |  - Adana'dan Kayseri'ye çalışmaya gittiği sırada annesi tarafından başkasına verilen kızına 27 yıl sonra kavuşan baba gözyaşlarını tutamadı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde Kazım (62) ve Seher Çıbık (59) çifti 28 yıl önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 1989 yılında Filiz ismini verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Ancak çift anlaşamayınca bebekleri 7 aylıkken boşandı. Mahkeme kız çocuğunu annenin maddi durumu iyi olmadığı için babaya verdi.
Baba da Kayseri'de bir maden ocağında iş bularak kızını annesi Ayşe Çıbık'a bırakarak çalışmaya gitti. Baba Çıbık 6 ay sonra izine geldiğinde kızını evde göremedi. Annesine sorduğunda önce yurda verdiğini söyledi. Baba Çıbık yurda gidip kızını almak istediğinde kızının yurtta olmadığını öğrendi. Kazım Çıbık eve gelip annesine kızının nerede olduğunu tekrar sordu ancak anne bir türlü torununu kime verdiğini söylemedi. Hatta bu nedenle Çıbık annesini darp edip evden kovdu. 

Kazım Çıbık, 27 yıl kızının nerede olduğunu bulmak için aramadığı gitmediği yer kalmadı. Çıbık, nüfusta üzerine kayıtlı olan kız çocuğu nedeniyle de yasal sıkıntı yaşıyordu. Çıbık, okul çağı geldiğinde okula başlamadığı için eve gelen yetkililere kızının kaybolduğunu söyledi. Baba bu nedenle kızını biran önce bulmak istiyordu. Evdeki eşyalarını satıp kızını bulabilmek için televizyon programlarına çıktı ancak yine bir sonuç alamadı. 

Kazım Çıbık, kızının, kız kardeşinin kocası A.Ç.'ye teslim ettiğini öğrendi. A.Ç ise kızının yerini bildiğini ancak para almadan söylemeyeceğini kaydetti. Bunun üzerine baba eniştesine bin lira verdi. Enişte kızını Dişçi Mehmet diye birine verdiğini söyledi. Baba Çıbık bu kişinin yanına giderek kızının nerede olduğunu sordu o da kızı çocukları olmayan İsmail ve Mefaret Emir çiftine verdiğini söyledi. Baba Çıbık, adresi alıp 27 yıldır görmediği kızını görmek için harekete geçti. Baba eve gittiğinde 27 yıl sonra kavuştuğu evladıyla birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kız hem mutluluğu hem de şoku bir anda yaşadı. Yıllardır gerçek anne ve baba olarak bildiği kişilerin başkası olduğunu öğrendi. 

Baba kız oturup 27 yılın hasretini giderdi. Baba Kazım Çıbık, Filiz ismini koyduğu kızına Çağla Dikici (27) adı verildiğini ve evlendiğini bir de torununun dünyaya geldiğini öğrendi.
Baba Çıbık, kızı 7 aylık iken eşinden ayrıldığını belirterek şöyle konuştu: "Mahkeme bana verdi. Evde annemle beraber kalıyorduk kızıma annem bakıyordu, ben madende çalışıyordum. Annem kızımı evlatlık vermiş 6 ay sonra geldiğimde kızımı sordum yoktu, annem yurda verdiğini söyledi. Yurttan alalım dedim bana göstermediler kardeşimin yanına geldim o dedi annem başkasına verdi. Tam 27 yıldır arıyorum şuan kızımı görsem tanıyamam. Televizyonlara çıktım nerede haber aldıysam evimdeki eşyalarımı satıp aramaya gittim ama bulamadım. Sonra bir evlilik yaptım çocuğum yok sadece 1 kızım var onu da arıyorum. Şuan bir haber aldık onun üzerine buraya geldik, yeğenlerim kızımla konuşmuş bana fotoğraflarını attılar baktım ama tanımıyorum ki büyümüş. Görünce kelimeler boğazıma düğümlendi kızıma sarıldım ağladım benim kızım olduğuna kanaat getirdim. Ben kızıma DNA testi yaptıralım dedim kabul ettiler. Şuan çok mutluyum bundan sonra kızım köye gelecek ben buraya geleceğim böyle devam edecek."  

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 27 Yıl Sonra Gelen Mutluluk içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0