SAMSUN

26. Yeryüzü Konuşması Samsun'da

 
 183
26. Yeryüzü Konuşması Samsun'da - Yeryüzü Doktorları'nın geleneksel hale getirdiği Yeryüzü Konuşmaları'nın 26'ncısı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Yeryüzü Doktorları'nın geleneksel hale getirdiği Yeryüzü Konuşmaları'nın 26'ncısı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

Yeryüzü Doktorları 2. Başkanı Uzm. Dr. Havva Sula ve Ankara Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Anıl Yüzer'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

Bir Yeryüzü Doktoru olabilmek için yeryüzünü iyi tanımak gerektiğini ifade eden Dr. Hava Sula iyiliğin ne anlama geldiğinden ve öneminden bahsetti. "İyilik öncelikle olan bitenin farkında olmaktır. Farkına vardığımız şey ne ise onu dert edinmektir. Sabah akşam onunla dertlenmektir. Bunun için hareke geçmek ve başkalarını da harekete geçirmektir" diyen Dr. Sula yapılan iyiliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı.

NEDEN AFRİKA?

Yeryüzü Doktorları'nın kurulduğu 2000 yılından bu yana "orada ve her yerde" anlayışıyla din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın 4 kıtada 40 ülkeye tıbbi yardım götürüyor. Bununla beraber yapılan yardım faaliyetleri arasında Afrika'ya yönelik çalışmaların büyük bir yer kaplıyor. Yaptığı konuşmada özellikle bu konuya değinen Havva Sula diğer dünya coğrafyalarına kıyasla nüfusu hızla artan Afrika'da kişi başına düşen milli gelirin çok az olduğundan, anne çocuk ölümlerinin fazlalığından, sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden bahsetti ve Afrika'da her 6 çocuktan birinin 5 yaşını göremeden öldüğünü söyledi.

GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI KİMDİR?

Türkiye genelinde 36 üniversitede kurulan Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu gönüllüleri ileride iyi bir Yeryüzü Doktoru olabilmek için kendini her anlamda geliştirmeyi hedefliyor.

Havva Sula iyi bir Yeryüzü Doktoru olabilmek için öncelikle iyi bir hekim olmak, yeryüzüyle iyi iletişim kurabilmek ve yapılan çalışmalarının nasıl yürüdüğüne h kim olmak gerektiğini belirtti. Dr. Sula bu amaçlara yönelik Genç Yeryüzü Doktorları topluluklarının bulundukları üniversitelerde çeşitli faaliyetler yaptıklarından ve zaman zaman gönüllü öğrencilerden bazılarını saha çalışmalarına katıldığından bahsetti. Havva Sula'nın konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüsü

Anıl Yüzer ise geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Yeryüzü Doktorları'yla beraber gittiği Kenya ziyaretinden ve oradaki izlenimlerini paylaştı. Anıl Yüzer, "Bir Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüsü olarak Kenya'ya gitmek, sahada Yeryüzü Doktorları'nın nasıl çalıştığını bizzat gözlemlemek benim için büyük bir fırsat ve ayrıcalıktır" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 26. Yeryüzü Konuşması Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0