ULUSAL

23 Nisan`da Regaip Kandili İdrak Edilecek

 
 181
23 Nisan`da Regaip Kandili İdrak Edilecek - Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç aylar başladı. Yarın da Regaip Kandili idrak edilecek.
Bafra Haber

 |  - Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç aylar başladı. Yarın da Regaip Kandili idrak edilecek.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesinin içinde bulunduğu üç aylara 20 Nisan 2015 Pazartesi girildi. Hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar, 19 Temmuz Pazar günü sonlanacak.

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili ise yarın kutlanacak. Mirac Kandili 15 Mayıs Cuma, Berat Kandili ise 1 Haziran Pazartesi günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 18 Haziran Perşembe günü başlayacak. Ramazan Bayramı da 17, 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde olacak.

REGAİB GECESİ

Sual: Regaib kandili ne zamandır? Bu geceye mahsus namaz var mı?

CEVAP
Recebin ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gece, Regaib gecesidir. Her cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir.

Bu gece, Peygamber efendimizin babasının evlendiği gece değildir. Böyle söylemek yanlıştır. Resulullahın dokuz aydan önce dünyayı teşrif etmiş olduğunu bildirmek olur ki, bu da, noksanlık ve kusurdur. Her bakımdan, her insanın üstünde ve her bakımdan kusursuz olduğu gibi,  mine validemizi nurlandırdığı zaman da, noksan ve kusurlu değildi. Bu zamanın noksan olması, tıp ilminde ayıp ve kusur sayılmaktadır.

Bu geceye mahsus bir namaz yoktur. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar. Ayrıca Kur`an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istiğfar etmeli. Mübarek gecelerde ve her zaman, ilim öğrenmek çok faziletlidir. İlmihal bilgileri en kıymetli ilimdir. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevabdır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Perşembe günü oruç tutup cuma gecesini de ihya etmek çok sevabdır. Perşembeyle birlikte, Cuma günü de oruç tutmak daha iyidir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 23 Nisan`da Regaip Kandili İdrak Edilecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0