SAMSUN

2015'in İlk Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

 
 153
2015'in İlk ÇocukHizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı - Samsun'da Çocuk Koruma Kanunu'na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi 2015 yılının ilk Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı'nı gerçekleştirdi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da Çocuk Koruma Kanunu'na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi 2015 yılının ilk Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Çocuklarımızın korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, refahlarının yükseltilmesi, ihmal ve istismarların önlenmesi amacıyla çocuk ve ailelerine yönelik hizmet veren kamu kurumları ile koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesini izleyen Samsun İl Koordinasyonu Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Vural Yıldırım, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü Dr. Şenel Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hamit Gümüş ve diğer koordinasyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, gündemi değerlendirerek ilimizde tedbir uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, çocuklara yönelik yapılan proje ve çalışmaların önemi üzerinde durdu. İlimizde özellikle dezavantajlı çocuklara yönelik hizmet sunun bir merkezin ve madde bağımlılığı ile mücadelede için ÇEMATEM (Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi) kurulmasının önemini belirtti.

Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birim Sorumlusu Çetin Kopuz, koordinasyonun geçmiş 6 aylık sürede yapmış olduğu çalışmaları şu şekilde ifade etti: "Koordinasyon biriminin tanınırlığı ve işlevselliğini artırma adına İl Müdürlüğümüzün web sitesine Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi linki ekledik. Bu linkte birimin tanıtımı yapılırken ayrıca faaliyetler, dokümanlar, sık sorulan sorular gibi bölümlere yer verdik. Koordinasyon olarak Türkiye'de birkaç ilde uygulanan 'Tedbir Kararları Veri Giriş Sistemini' ilimizde kurduk. Bu sistem ile her ay ilimizde tedbir uygulamalarını yerine getiren kamu kurum/kuruluşlarından verilerin sisteme aktarılmasını sağladık. Ayrıca danışmanlık uygulamalarının eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi ve takibinin yapılması adına 'Tedbir Kararları Takip Sistemi' geliştirdik. Bu sistem ile ilimizde danışmanlık alan çocuklar, danışmanlık yapan sosyal çalışma görevlisi, uygulama planları ve değerlendirme raporları gibi bilgileri içeren bir veri tabanına sahip olmuş olduk. İlimizde çocuklara yönelik proje faaliyetleri ve çocuk hizmetleri il katalogu hazırlık çalışmaları devam etmektedir."

Koordinasyon toplantısında; Samsun'da Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi(ÇEMATEM) kurulmasına, sokakta yaşayan, çalıştırılan çocuklar için Çocuk ve Gençlik Merkezi açılmasına, İlimize ait Çocuk Hizmetleri İl Katalogunun hazırlanmasına, İŞKUR tarafından çocuklara yönelik iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerinin yapılmasına ve alt çalışma gurubu tarafından cinsel istismar vakalarını azaltmaya yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini içeren bir proje hazırlanmasına karar verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2015'in İlk Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0