GÜNDEM

2015 Ocak Ayı Meclis Toplantısı

 
 70
2015 Ocak Ayı Meclis Toplantısı - Bafra Belediyesi 2015 yılı olağan Şubat ayı Meclis Toplantısı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Başkanlığında Ali Kale Turistik Tesislerinde gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi 2015 yılı olağan Şubat ayı Meclis Toplantısı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Başkanlığında Ali Kale Turistik Tesislerinde gerçekleşti.

Toplantıda gündem öncesi Zihni Şahin, daha önce belediyede görev yapan ve  vefat eden Yakup  Düşünsel ile İsa Güven'den bahsederek yakın zamanda vefat eden Belediye Başkanlığı makam şoförü Çetin Dereci ile ilgili baş sağlığı diledi.

Zihni Şahin, "Değerli arkadaşlar gündeme girmeden önce Belediyemizde uzun zaman önce rahatsızlık geçiren Yakup Düşünsel kardeşimizi kaybetmiştik. Daha sonra İsa Güven, çoğumuz onu tanırdık, pırıl pırıl bir gençti. Ama Cuma günü gerçekten de Bafra`da herkesin çok sevdiğini biliyordum ama bu kadar da sevildiğini hesap edememiştim. Çetin Ertuğrul Dereci tam ismiydi ama herkes onu Çetin olarak bilirdi. Onu da kaybettik. Tüm meclis üyelerinin ve belediye çalışanlarının başı sağ olsun. Allah mekanlarını cennet eylesin. Gerçekten bizleri çok üzdüler ama hayat devam ediyor. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayız." dedi.

Meclis Gündeminde her yıl Ocak ayında belirlenen denetim komisyonu oluşturulması, otopark yönergesi ile ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğünün yazısı, tahsis ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Yazısı, taşıt talebi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı, yol bozma ücretleri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün yazısı ve yol katılım bedeli ile ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğünün yazısı okunarak oylandı.

MHP Sıralarında Anlaşmazlık

Mecliste ilk olarak her yıl Ocak ayında belirlenen Denetim komisyonu üye seçimi vardı. AK Parti, İnci Varış ile Salih Helvacı`yı üye gösterirken MHP sıralarında anlaşmazlık yaşandı.

MHP grubunda Hasan Aslan, grubu adına denetim komisyonuna Abdullah Fincan`ı aday gösterdiklerini belirtirken MHP Meclis Üyesi İsmail Bekar, bunun grup kararı olmadığını kendisinin de denetim komisyonu üyeliğine aday olduğunu belirtti.

Yapılan gizli oylamada İnci Varış ile Salih Helvacı 26 oy ile denetim komisyonu üyeliğine seçilirken İsmail Bekar 12 oy alarak MHP`nin Denetim Komisyonu üyesi seçildi. Abdullah Fincan ise 11 oyda kaldı.

Camiye Arazi Tahsis Edildi

İshaklı Mahallesinde bulunan Esentepe Camisine, cami yanında bulunan ve mülkiyet hakkı Bafra Belediyesine ait olan 211,59 metre kare alan belediye meclisinde görüşülerek oy birliğiyle tahsis edildi.

Belediyeden Emniyete Otomobil

2014 Mahalli İdareler Seçimleri sonrası yürürlüğe giren 6360 Sayılı Bütün Şehir yasası ile mahalleye dönüştürülen belde belediyelerinin başkan makam otomobillerinden bir tanesi Bafra Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi.

Destek Hizmet Müdürlüğünün hazırladığı yazının okunmasının ardından oylamaya sunulan karar oy birliği ile kabul edildi.

Yol Bozma Ücretleri Onaylandı

2014 yılı Ekim Ayında oylanan 2015 yılı tarife komisyonu yol harcamaları katılım payına eklenmesi için Fen İşleri Müdürlüğü, yol bozma ücreti görüşüldü ve onaylandı.

Alınan karara göre asfalt yol yapımı 45 TL, Parke 8 cm yol taşı yapımı 59 TL, Parke 6 cm kaldırım yapımı 52 TL, Bordür yapılması 22 TL, adi kaldırım bozma 52 TL, stabilize yol bozma 30 toprak yol bozma ise 20 TL.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2015 Ocak Ayı Meclis Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0