GÜNDEM

2 Öğretmen 43 Yıl Sonra Bafra`da Buluştular

 
 756
2 Öğretmen 43 Yıl Sonra Bafra`da Buluştular - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği Başkanı, şair ve yazar,emekli eğitimci Gülseren Akdaş 43 yıl göremediği okul arkadaşı olan öğretmen SevimÖzdemir(Dereli)ile face sosyal paylaşım sitesinden bulunca Bafra`da buluştular ve doyasıya hasret giderdiler.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği Başkanı, şair ve yazar,emekli eğitimci Gülseren Akdaş 43 yıl göremediği okul arkadaşı olan öğretmen SevimÖzdemir(Dereli)ile face sosyal paylaşım sitesinden bulunca Bafra`da buluştular ve doyasıya hasret giderdiler.

Aslen Sinop Gerze`li olup Almanya`da öğretmenlik görevine halen devam eden Sevim Özdemir ve eşi Engin Özdemir, Bafra KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş`ı dernekte ziyart ettiler. Gülseren Akdaş konuyla ilgili şöyle dedi:

"1972 yılında, Samsun Öğretmen Okulu`ndan mezun olduktan sonra; ayrı şehirlerde göreve başladığımızdan, bir daha uzun zaman birbirimizi göremedik. Sonra evlenerek Almanya`ya giden sevgili arkadaşım öğretmenlik görevine Almanya`da devam etmiş olup bu zaman içinde birbirimizi tamamen kaybettik.

Üç yılı, can ciğer dost kardeşim dediğim Sevim (Dereli)Özdemir`i face sayesinde üç dört ay önce buldum.

Tatil için yurda Sinop Gerze`ye dönen arkadaşım la yazışmalar sonunda, müsait bir zamanda arkadaşımı ziyarete gittim. Eski anıları tazeledik. Sevgili arkadaşıma şiir ve öykü kitaplarımı hediye ettiğim güzel sohbetlere sevgili Engin Özdemir (Sevimin eşi)eşim Recep Akdaş`ın da sohbetlere katılması ile hoş sohbet bir gün geçirdik. Tekrar görüşme sözleri ile vedalaştık.

Karadeniz gezisinden dönerken uğrayan sevgili Özdemir ailesi yeni açılan Kadınlar Emek Pazarı`nı ziyaret ettik ve pazardan aldıkları bu ürünleri; Almanya`da ki dostlarına hediye edeceğini söyleyen Sevim Özdemir "˜le, Bafra`nın çeşitli mekanlarını gezdikten sonra KÜSADER dernek binasında hem dinlenmek hem de çay keyfi yapmak üzere gittiğimizde orada İstanbul`dan gelen Bafralı şair Selçuk Ataseven`in Küsader Başkan Yardmıcmız ile oturduğunu gördük. Tanışma merasıminden sonra çay ve sohbet iyice koyulaştı. Söz Yazarı ve derneğin Basın Sorumlusu Oktay Zerrin şiir kitabı "Sevgi Ufkundan Şarkılara"adlı şiir kitabını; KÜSADER Başkanı ben Gülseren Akdaş da Fatsa`dan resmini çektiğim Serender`in resmini sulu boya ile yaparak, Özdemir Ailesi`ne hediye ettik. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, ayrılık saatı gelip çattı. Artık daha birbirimizi bırakmayacağımız sözünü vererek vedalaştık."

Akdaş ve Özdemir Ailesi ayrıca birlikte meşhur Bafra Pidesi ve dondurması da yediler.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2 Öğretmen 43 Yıl Sonra Bafra`da Buluştular içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0