SAMSUN

'1930'lu Yıllarda Samsun' Sergisi Açıldı

 
 1268
'1930'lu Yıllarda Samsun' Sergisi Açıldı - Samsun'un 15 bin yıllık geçmişini gözler önüne seren Samsun Kent Müzesi'nde, "Mehmet Başarır'ın Kadrajından 1930'lu Yıllarda Samsun" konulu sergi açıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un 15 bin yıllık geçmişini gözler önüne seren Samsun Kent Müzesi'nde, "Mehmet Başarır'ın Kadrajından 1930'lu Yıllarda Samsun" konulu sergi açıldı

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ve davetliler katıldı.

"Mehmet Başarır'ın Kadrajından 1930'lu Yıllarda Samsun" isimli sergide 50 fotoğraf, film ve makineler bulunuyor.

Sergi hakkında bilgi veren Mehmet Başarır'ın oğlu Yavuz Başarır, "Mehmet Başarır'ın bilinmeyen yönlerinden birisi Samsun'un ilk amatör fotoğrafçılarından ve aynı zamanda ilk sinema filimi çekenlerindendir" dedi.

ŞEHRİN CEYİZ SANDIĞI

Gelişmiş şehirlerin geçmişinin kent müzeleriyle anlatıldığını söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Dünyanın gelişmiş şehirleri kent müzeleriyle beraber geçmişi anlatıyorlar. Geçmişi korumak için yapılması gereken işlerin başında kent müzeleri geliyor. Kent müzeleri çok önemli ve ben kent müzelerine şehrin çeyiz sandığı diyorum. Nasıl evde bir çeyiz sandığını aştığımız zaman içerisinden çıkarttıklarımızla bizi duygulandıran ve geçmişe gönderen bir duygu yoğunluğuna bizi nasıl itiyorsa çeyiz sandığı, bence kent müzeleri de 'şehrin çeyiz sandığı'dır diye bir tanım getiriyorum. Başarırı ailesinin bugün bize sunduğu bu sergi aslında bunu daha da kuvvetlendiriyor. Biz de bizden sonrakilere gelecekte anlatabilecekleri şeyleri bırakabilmeliyiz. Onların yeri de bu sergilerdir. Ben Başarır ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Başarır ailesi fertleri serginin açılış kurdelesini beraber keserek sergiyi gezdiler.

Samsun Kent Müzesi'nde açılan 'Mehmet Başarır'ın Kadrajından 1930'lu Yıllarda Samsun' konulu serginin 6 ay açık kalacağı öğrenildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • '1930'lu Yıllarda Samsun' Sergisi Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0