SAMSUN

18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması

 
 114
18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 18
Bafra Haber

 |  - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 18

Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması'nda dereceye giren 85 eserin sanatseverlerle buluştuğu sergi, ödül töreni ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. Açılışta konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, "Bugüne kadar bu ödül töreni ve sergiyi Ankara'da yapıyorduk. İlk defa geçen sene İstanbul'da ve bu sene de Samsun'da yapıyoruz. 18'inci Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması ve sergisinde toplam 311 eser arasından 85 tanesi sergilenmeye ve ödüle layık görüldü. Bu yarışmada 6 dalda ödül verildi. Toplam 128 bin TL ile ödüllendirilmiştir" dedi.

Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu tarz faaliyetleri özellikle Gençlik ve Spor Bakanımızın kurdurduğu Gençlik Merkezlerinde de yapılıyor. Bunları gördüğümüzde, insanımıza imkan sağladığımızda ne güzel şeylerin ortaya konulduğunu görüyoruz. Ben de bu vesile ile sadece dereceye girenleri değil, yarışmaya katılan bütün sanatçı arkadaşlarımızı kutluyoruz. Böyle bir yarışmaya girmek bile meziyet gerektirir. Çünkü sanatkarlar kolay yetişmiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçici kurula ve "hüsn-ihat", "tezhip", "minyatür", "çini deseni", "ebru", "kalemişi" ve "katı" yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, vali yardımcıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri verdi.

Ödül töreni sonrası dereceye giren 311 eser arasından sergilenen 85 eserin açılışı yapıldı. Sergi 11 Aralık 2015 tarihine kadar AKM'de açık kalacak.

ÖDÜL ALAN SANATÇILAR

18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması kategorilerinden "hüsn-i hat"ta yarışan 32 eserden, 11'i sergilenmeye layık bulundu. Sergilenecek eserlerin sahipleri arasından Hakan Arslan, Erol Balcı, Nihat Kağnıcı, Menaf Nom, Mithat Topaç ve Hüseyin Hüsnü Türkmen yarım ödül aldı. "Tezhip" kategorisinde yarışan toplam 67 eserden, 14'ü sergilenmeye layık görüldüğü yarışmada, üç adet başarı ödülünü Serap Er, Ferda Ertok ve Fatma Zehra Yılmaz aldı. "Minyatür" kategorisinde yarışan toplam 61 eserden 17'si sergilenmeye layık bulundu. Sergilenecek eser sahiplerinden Sibel Akkaya, Lütfiye Güntekin ve Emine Navruz tam ödül aldı. "Çini deseni" kategorisinde değerlendirilen 32 eserden, 8'i sergilenmeye layık görülürken, Merve Arslan da tam ödül aldı. "Ebru" kategorisinde yarışan 88 eserden, 27'si sergilenmeye layık görüldü. Bunların içersinde 3 adet başarı ödülü paylaştırılarak 6 adet başarı ödülü verilerek Hayriye Ekentok, Makbule Kaya, Dilek Kayır, Yasin Şahin, Rukiye Taşkın ve Fatma Kübra Turan yarım ödül aldı. "Katı" kategorisinde ise 25 eserden 8'i sergilenmeye layık görülürken, Esma Akoğlu ve Fisun Onomay tam ödül alırken, Meliha Ayla Sayitoğlu ve Münibe Alev Uzun ise yarım ödül aldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0