ULUSAL

14 Şubat`ta Kırmızı Gül Cep Yakacak

 
 92
14 Şubat`ta Kırmızı Gül Cep Yakacak - 14 Şubat Sevgililer Günü`ne sayılı günler kala çiçek borsasında tatlı telaş başladı. 14 Şubat heyecanının şimdiden hissedildiği çiçek mezatı, satıcıların akınına uğradı. Açık arttırma usulüyle çiçeğini alan satıcılar ise kırmızı gülün cep yakacağını söyledi.
Bafra Haber

 |  - 14 Şubat Sevgililer Günü`ne sayılı günler kala çiçek borsasında tatlı telaş başladı. 14 Şubat heyecanının şimdiden hissedildiği çiçek mezatı, satıcıların akınına uğradı. Açık arttırma usulüyle çiçeğini alan satıcılar ise kırmızı gülün cep yakacağını söyledi.

14 Şubat Sevgililer Günü`ne sayılı günler kala çiçek satıcılarının hazırlıkları da hız kazandı. Sevgililer Günü`ne yakın bir zamanda gül bulmakta zorlanacaklarını düşünen satıcılar, çiçek mezat günlerine katılarak, en iyi çiçeği en uygun fiyata alabilmek için büyük çaba sarf etti. Çiçekleri bu günden stoklamaya başlayan satıcılar, S.S Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Bayrampaşa Şubesi tarafından salı ve pazar günleri haricinde her gün yapılan çiçek mezat günlerine yoğun katılım gösterdi.

Sevgililer Günü`nün simgesi haline gelen kırmızı güller ise çiçek mezat günlerine damgasını vurdu. Açık artırma usulüyle satılan kırmızı gülleri almak isteyen iş yeri ve cadde üzerinde satış yapan çiçekçilerin rekabeti renkli görüntülere sahne oldu. 14 Şubat heyecanının en çok hissedildiği çiçek mezatında açık artırma usulüyle çiçek alan satıcılar, talebin fazla olması nedeniyle kırmızı gülün bu yıl cep yakacağını söyledi.

"SEVGİLİLER GÜNÜ`NDE GÜL FİYATLARINDA BİR ARTIŞ VAR"

Çiçek mezat günlerini kurum adına organize eden S.S. Florya Çiçekçilik ve Pazarlama Kooperatifi Bayrampaşa Şube Sorumlusu Ergün Eren, "14 Şubat`ın özelliği çiçek, çiçeğin özelliği de güldür. Herkesin sevgilisine vermek için aklına gelen ilk şey güldür. Onun yanında başka çiçekler de satılıyor ama güllerde illaki bir artış var. Artış olmasının nedeni ise talebin en fazla güle olmasından kaynaklanıyor. Çiçek satıcılarının fiyatlar hakkında pek şikayet edeceklerini sanmıyorum. Çünkü burada açık artırmayla satılıyor. Düşük fiyata gelip, yüksek fiyata satılan güllerimiz de var. Burada fiyatı müşterilerimiz belirlediği için yüksek fiyata gelip, düşük fiyata satılan güllerimiz de oluyor. Ama güller de normal zamana göre daha pahalı oldu" dedi.

"ÇİÇEKÇİLER ÜÇ BEŞ KURUŞ FAZLA KAZANMAK İÇİN ÖZEL GÜNLERİ BEKLERLER"

Bayrampaşa çiçek mezat günlerine katılarak açık artırmada çiçek almaya çalışan Suat Baldun, "Satmak için bayağı bir çiçek aldık. Ama fiyatlar şimdiden yükselmeye başladı. Tabi ki Sevgililer Günü`nde bu fiyatlar daha yüksek olacaklar. Biz bu gülleri özel günlere yakın üç katı veya dört katı daha fazla paraya almış olacağız. İnşallah Sevgililer Günü bizim için iyi geçer. Benim gibi satıcı arkadaşlarım da böyle özel günleri bekliyorlar. İşler zayıf gidiyor, belki özel günlerde üç beş kuruş fazla kazanırız diye bekliyoruz. Çiçek sektörü gün geçtikçe zayıflıyor, düşüyor. Bu işe sahip çıkanlar çok az kaldı. O yüzden bu işe devletimizin el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

"14 ŞUBAT POPÜLER BİR GÜN OLDUĞU İÇİN GÜLLER PAHALI OLUYOR"

Bayrampaşa çiçek mezat günlerine katılan Ömer Şaşı, "Çiçekler genelde yetiyor. Yurt dışından getirilen çiçeklerin adetlerinde oldukça fazlalık var. İthal güller olarak müthiş bir rakam Türkiye`ye giriyor. Türkiye`deki çiçek üretimi zaten yeterli olmuyor. Dolayısıyla güller ithal olduğu için daha çok pahalı olarak bize geliyor. Yani güllerin az üretilmesinden kaynaklanan sorunlardan dolayı pahalı oluyor. Aynı zamanda popüler bir gün olduğu için güller daha da pahalı oluyor" şeklinde konuştu.

Sepete doldurduğu çiçekleri sokaklarda satacağını söyleyen Sevdenur isimli çiçek satıcısı ise, "Sevgililer için çiçek aldım, satacağım. Şimdiden alıyorum bir kenara koyuyorum. Sevgililer Günü`nde satıp çok para kazanacağım" ifadelerini kullandı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 14 Şubat`ta Kırmızı Gül Cep Yakacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0