SAMSUN

112'nin Sorunları

 
 231
112'nin Sorunları - Samsun 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr
Bafra Haber

 |  - Samsun 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr

Barış Çankaya, "Güvenlik güçlerinden ricamız, vakalara en kısa zamanda müdahale etmeleridir" dedi.

Barış Çankaya, ambulans hizmetlerinde karşılaştıkları sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Meydana gelen vakalarla ilgili '155 Polis İmdat Hattı'na ve '156 Jandarma İmdat' hatlarını arayarak konu hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Dr. Barış Çankaya, "Gereksiz vakalarda ambulans çağrılmamalı. Mesela alkollü şahıslar, normalde bir araçla adreslerine gönderilebilir" diye konuştu.

Başhekim Dr. Çankaya şöyle konuştu: "Bizim ricamız vakalara en kısa zamanda müdahale etmeleridir. Ekiplerimizi güvenlik zafiyetinde bırakmamalıdırlar. Çünkü ekiplerimiz vakaya hızlı gittiği için güvenlik tedbiri alınması gerekiyor. Güvenlik güçlerinin geç kaldığı olaylarda taraflar sağlık personeline saldırabiliyor. Bu nedenle, kısa zamanda olay yerinde olmaları gerekiyor. Bize, bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz."

Saldırgan bir şahsa yapılacak müdahalelerde güvenlik kuvvetlerinin sağlık personellerine yardımcı olması gerektiğini söyleyen 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya şöyle devam etti: "Saldırgan bir hastanın olduğu yerde güvenlik görevlileri ambulansa binmiyor. Bizim genç bayan personellerimiz var. Bu genç arkadaşlarımız bu gibi olaylarda müdahaleyi nasıl yapacak? Yanında polis veya jandarma olmadan bu hasta nasıl hastaneye sevk edilecek ya da ani müdahale yapılacak? Ambulansta hiçbir zaman 'al git' diye bir şey yoktur. Bu problemler ancak ortak bir çalışmayla çözülebilir."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 112'nin Sorunları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0