ULUSAL

0yalçın Akdoğan'dan Yeni Kabine Açıklaması

 
 709
0yalçın Akdoğan'dan Yeni Kabine Açıklaması - AK Parti Gene Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, kurulacak yeni hükümette yer alacak isimler hakkında açıklamalar yaptı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Gene Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, kurulacak yeni hükümette yer alacak isimler hakkında açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni hükümette değişimin sinyalini verdi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Akdoğan, 'Kabinede yer alacak mısınız?'sorusuna 'Yeni sorunlar var yeni kuşakların burada rol üstlenmesi lazım' diyerek yanıt verdi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bakan olacağı yönündeki iddialara ilişkin ise Akdoğan,"Ben bu tür konularda adının geçirilmesini doğru bulmuyorum" diye yanıtladı.

Akdoğan'a yöneltilen sorular ve kendisinin verdiği yanıtlar şöyle;

AHMET DAVUTOĞLU'NUN SEÇİLMESİ İÇİN NE DEDİ?

Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum hem ülkemiz hem AK Parti için. AK Parti içinde olan bir değişim ülkemizi ülke yönetimimizi de yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki hafta kongremiz var, Sayın Davutoğlu genel bir konsensüsle aday olarak gösterilmiş oldu. Delegelerimizde onay verirse ikinci genel başkanımız olacak Sayın Davutoğlu. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi ve başbakanımızın seçilmesi cumhurbaşkanı olarak öneli bir kilometre taşıydı. Sayın Davutoğlu da bu misyonun temsilcisi olan hem teorik olarak hem pratik olarak kafa yapısıyla hem medeniyet tasavuruyla AK Parti hareketinin temel felsefesini özümsemiş, başından itibaren AK Parti`nin ve devletin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenmiş bir şahsiyet olarak bu süreçte önemli bir rol oynayacaktır. Yeni Türkiye deyince Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya bir takım temel ilkeler koymuştu. Aynı çerçevede Davutoğlu da dün yaptığı konuşmada bunlara atıf yaptı. Yani bir hedef birlikteliği söz konusu ve AK Parti`nin 2023 hedefleri Davutoğlu`nun genel başkanlığından Sayın Erdoğan`ın liderliğinde gerçekleştirmek için çalışmaya devam edecek.

GENÇ KADRO VURGUSU

Akdoğan, yeni kabinede yer alacak isimlerle ilgili ve kendisinin kabine gireceği iddialarına şöyle yanıt verdi:

Biz bunu bir dava olarak görüyoruz, bir fikri hareket olarak görüyoruz, bunu kişisel kariyer planlaması olarak hiçbir zaman görmedik. Davaya hizmet edenin şeref kazandığına inandık. Bu davanın bir neferi olmaktan hep gurur duyduk. Kişisel bir hesap, kitap içinde değiliz. 90`lı yıllarda siyasi hedef olarak gördüğümüz ne varsa AK Parti döneminde birçok kangren olmuş mesele aşıldı. Bu meselelerin çözülmüş olmasını ve Sayın Erdoğan`ın Köşk`e çıkmasıyla ben kişisel olarak siyasi amacımın önemli ölçüde gerçekleşmesi olarak tanımlamıştım. Ama yeni sorunlar var yeni kuşakların burada rol üstlenmesi lazım.

KABİNEDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM OLACAK MI?

Bunu ben düşünmeyeceğim tabii. Ama dışarıdan, uzaydan kimse gelmeyecek AK Parti kadrosu bunlar. Çok değerli insanlar var, MKYK`mız görevine devam ediyor. Bakanlar Kurulu`nun hepsi değişecek diye bir şey yok. Bir nöbet değişimi belki söz konusu olabilir. Bir süreklilik olacaktır ama süreklilik içinde bir değişiklik sağlanacaktır. Başbakan değişti, sil baştan her şey değişecek anlamı yoktur. Bu Erdoğan`a karşı bir şey gibi de yanlış yorumlanabilir. Kabine de çok başarılı arkadaşlarımız var bir kısmı kalabilir.

TEK ADAM OYUNU DEĞİL

İsimler üzerinde bakan toto oynanmasını ben çok doğru bulmuyorum. İlk günden itibaren danışman olarak bütün kadrolarla, özel temsilci olarak, danışman olarak, MKYK üyesi olarak çalışmış bir arkadaşımız. Herkesi tanıyor ve iyi bir takım kuracağına ben inanıyorum. Tayyip Erdoğan çok güçlü karizmatik bir liderdi ama en çok ortak akla ve ekip çalışmasına önem ver en insandı. Yani tek adam oyunu değil bu.

HAKAN FİDAN KABİNEYE GİRECEK Mİ?

MİT Müsteşarı ile ilgili spekülasyonları doğru bulmuyorum ben. Çok ciddi bir görev, çok ciddi çalışmaların önemli çalışmalar içinde olan bir insan. Bu tür spekülasyonlar ciddi sorunlar doğurabilir ilerde. Yoksa Hakan Fidan çok değerli bir arkadaşımız. Çok farklı konularda tecrübe kazanmış bir arkadaşımız birçok göreve layıktır. Ama bu tür spekülasyonların içine sokulması bundan sonraki görevlerinde sıkıntı doğurabilir. Ben bu tür konularda adının geçirilmesini doğru bulmuyorum.

DAVUTOĞLU ATOM KARINCA GİBİDİR

Romantik yaklaşımlarını doğru bulmuyorum, Sayın Davutoğlu gerçekçidir. Sayın Ahmet Davutoğlu, önemli bir siyasetçidir. Hesapçı, kitapçı bir insan değildir. Göründüğü gibi samimidir. Atom karınca gibidir, çalışkandır. AK Parti`nin yeni dönemine önemli katkıda bulunacaktır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 0yalçın Akdoğan'dan Yeni Kabine Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0